Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 25 марта 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 547,07+2,81%

Вчора індекс УБ знизився ще на 8,0%  після зниження позавчора 4,0% та після зниження двома днями раніше по 2,5%, і знову оновив багаторічний мінімум. Обсяги торгів за вчорашній день на Українській біржі ще підросли, і суттєво перевищили середні за останній час. До відстаючих в останні дні «Укрнафти» (-18,2% по ціні закриття вчора) та Азовсталі (-14,4%), вчора повноцінно приєдналось «Центренерго» (-10,1%). Якщо стосовно перших двох емітентів причини більш-менш ясні, і були коротко описані в попередніх оглядах, то щодо «Центренерго» діє чинник «стадності» та, ще більше, той факт, що ціна цих акцій без видимих причин сильно зросла в період проведення конференції «Дрегон Кепітал». Після вчорашніх торгів їх ціна вже майже повернулась до значень, які були перед їх зростанням на 40%. Наразі учасники локального ринку акцій стараються позбутися сумнівних з їх точки зору пайових паперів (це не стосується «Центренерго»). В який раз підкреслимо локальному ринку акцій бракує якісних емітентів, багато з яких представлені на іноземних біржах. До слова, акції «Астарти», які котуються на фондовій біржі у Варшаві, вчора підросли в ціні на 2,5% (за рік на 68,6%) – в злотих, або на 65% в доларах США, а український індекс UXagro з початку року додав 18%. Що ж стосується Миронівського хлібопродукту, акції якого представлені на УБ, то тут Національній Комісії непогано було б попрацювати в тому відношенні, що утримання цих акцій невеликими учасниками локального ринку є доволі дорогим, а курс по якому перераховується їх ціна з Лондонської фондової біржі, є на 8-10% завищеним по відношенню навіть до готівкового курсу продажу валюти, не кажучи вже про офіційний курс НБУ.

Що стосується основних світових бірж, то вчора ціни акцій на них переважно знизились. Це був досить очікуваний рух. Американські ж фондові індекси закінчили торгову сесію з невеликим змінами. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 вчора знизився на 1,5%, широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив символічні 0,04%, в той час як два інших фондових індекси США незначно зросли. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на 1%. Наразі не виключений ще один ривок фондових індексів США наверх, після якого почнеться зниження. Хоча такого ходу наверх може найближчими днями й не відбутись і зниження продовжиться з поточних рівнів.

Сьогодні фондові біржі в Європі та США закриті з приводу Пасхи. Індекс MSCI EM знижується 0,1%. Згідно з IG CFD європейські індекси вчора увечері підросли після вчорашнього їх зниження, як результат закриття в нейтральній зоні фондових бірж Америки.

Сьогодні, коли біржі західного світу, які задають ритм торгів в усьому світі, закриті слід очікувати доволі в’ялого перебігу торгів акціями, що може абсолютно не стосуватись окремих фондових ринків, в тому числі і українського.

На фоні негативу на локальному ринку акцій слід очікувати скоріше негативних торгів акціями на місцевих біржах в Україні. Та варто пам’ятати, що імовірність різкого відскоку вверх на зниженні суттєво зростає з кожним днем руху ринку вниз, а зниження триває вже певний час.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 марта 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду