Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 4 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 557,75+0,21%

Перший день квітня індекс Української біржі відзначив суттєвим ростом, закрившись в плюсі з ростом 1,8%. За день до цього індекс УБ підріс на 1,1%. Минулої п’ятниці непогано підросли в ціні акції «Центренерго» (+5,6%), «Мотор Січі» (+2,4%), «Азовсталі» (+4,1%). Як і днями раніше, на фоні проблем з великою податковою заборгованістю знизились в ціні акції «Укрнафти» (-2,5%). На графіку індексу УБ за кілька останніх торгових сесій «вималювалось» певне «дно», яке може бути базою для подальшого росту ринку. Хоча, таке вже бувало й в минулому – останній раз в середині лютого цього року, і на жаль, ростом цін акцій це так і не закінчилось. Лишається цього разу сподіватись на краще.

Європейські фондові індекси в минулу п’ятницю знижувались. Технічна картина в широкому загальноєвропейському фондовому індексі Stoxx Europe 600 показує на високу імовірність його подальшого зниження в найближчі тижні. Минулої п’ятниці цей фондовий індикатор втратив 1,3%. Трейдерам же на американському фондовому ринку вдалось «виштовхати» того дня ціни акцій і, відповідно, широкий фондовий індекс США S&P 500 уверх, незважаючи на негативний початок торгів. Індекс S&P 500 закінчив торги плюсом у 0,6%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив п’ятничні торги першого квітня мінусом у 1,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються, американські – мало змінюються. Індекс MSCI EM підростає на 0,3%. Згідно з IG, яке дає значення індексів до початку торгів, фондові біржі Європи відкриються в невеликому мінусі.

Опублікований минулої п’ятниці місячний звіт по праці в США показав зростання робочих місць в країні на 215 тис. - близько очікувань аналітиків. Звіт містив, як позитивні, так і негативні елементи. Дехто після його публікації заговорив про початок стагфляції в США – негативного сполучення підвищеної інфляції та слабкого реального росту економіки. Так, в опублікованому звіті містились дані по слабкому росту продуктивності праці в країні, разом з помітним зростанням заробітних плат, темп росту яких перевищив очікування аналітиків. Сильною стороною звіту стало зростання відсотку працюючих до загальної кількості працездатного населення США. Паралельно з цим звітом, були опубліковані дані ISM в галузі виробництва, які перевищили очікування аналітиків та вперше за ряд місяців показали позитивну динаміку.

Дані по США мають суттєве значення для більшості світових фінансових ринків, оскільки з однієї сторони благополуччя такої великої економіки, як США впливає на економіки багатьох інших країн світу, а з іншої, рішення по базовій ставці в США на підставі цих даних спричиняє зміну відсоткових ставок та переосмислення ризиків по всьому світу, і приводить в сильний рух переважну більшість світових фінансових активів.

Трейдери на ринку США та Європи мають бути свідомі того, що індекс S&P 500 зараз доволі дорогий по любій мірі, і до того ж, що важливо, знаходиться на верхній границі торгового діапазону. Початок його суттєвого зниження може настати в будь-який день. Динаміка на американському фондовому ринку впливає і динаміку помітно більш дешевого європейського ринку акцій.

Що стосується локального українського ринку акцій, який в протилежність американському знаходиться на своїх довгострокових мінімумах, то тут, скоріше, можна очікувати продовження позитивної висхідної цінової динаміки. Однак, на відміну, від більш «просунутих» ринків український локальний ринок акцій останнім часом є куди менш логічним і передбачуваним, і тому результат може бути несподіваним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 апреля 2016
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду