Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 6 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 577,44+2,48%

Вчора індекс УБ зріс на 1,0% при досить великому обсязі торгів. Це була вже четверта позитивна торгова сесія для індикатору поспіль. Всього за ці чотири торгові сесії індекс Української біржі додав 4,2%. Більше за інші індексні папери біржі вчора підросли в ціні акції «Укрнафти» (+8,7%), Авдіївського КХЗ (+7,2%), «Центренерго» (+2,4%). Суттєво знизились ціні акцій Донбасенерго (-6,3%) та «Азовсталі» (-3,1%). Як бачимо, в окремих паперах є досить сильна і різнонаправлена динаміка, як змінюється день від дня. На місячному ж графіку індикатору УБ чітко прослідковується  тенденція до зростання. Було б добре, якби ріст на Українській біржі продовжився. І для цього є хороші передумови – дуже низькі ціни паперів, і, як показали останні дні, бажання окремих учасників придбавати їх на таких низьких рівнях.

Що стосується основних світових фондових бірж, то на них ціни акцій вчора помітно знизились. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 вчора втратив 1,9%, широкий фондовий індекс США S&P 500 - 1,0%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив вчорашні торги зниженням на 1,7%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають, частково відігруючи вчорашнє падіння. Індекс MSCI EM слабко знижується, втрачаючи 0,2%. Згідно з IG, яке дає значення індексів до початку торгів, фондові біржі Європи відкриються в невеликому плюсі або ж нейтрально.

Теми на ринках все ті ж: слабкий ріст світової економіки та ризики для його продовження, поступове зростання відсоткових ставок в США, а також низькі відсоткові ставки по всьому світу. Останнє позитивно впливає на економічний ріст та ціни акцій.

Що стосується причин вчорашнього зниження світових фондових ринків, то воно відбувається від дуже високих рівнів, що стосується фондового ринку США та певної, за окремими мірами, високої оцінки і ряду інших ринків. Фондовий ринок США вже в очікуванні початку публікації звітності компаній за перший квартал 2016 року. Звітність очікується зі слабо  негативною динамікою прибутків корпорацій, що матиме негативний вплив на ціни акцій.

На локальному українському ринку своя ж історія. Ринок, на цей раз після стабілізації, схоже, все ж підросте. Тож будемо надіятись на краще.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 апреля 2016
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду