Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 8 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 580,96+1,67%

Вчора індекс УБ знизився на 1,05%, після росту днем раніше на 2,5%, і росту на 6,8% протягом п’яти попередніх торгових сесій включаючи і позавчорашню. Обсяги торгів були цього четверга на Українській біржі менше середніх. Можливо, вчорашній негативний день на локальному ринку акцій – це лише корекція в рамках зростаючого тренду. Акції «Укрнафти» вчора знизились на 3,1% при низьких обсягах торгів, після росту на 26% по біржовому курсу та на 27,5% по ціні закриття протягом трьох торгових сесій до цього. Причому, дві останні торгові сесії ці акції торгувались при великих обсягах.

Вчора на західних фондових біржах був негативний день. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 цього дня знизився на 0,8%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 1,2%. Сьогодні західні ринки спробують частково відіграти вчорашнє падіння. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора майже не змінився. Певну підтримку цьому індикатору надало відновлення цін на нафту.

Зниження західних фондових бірж відбувається на фоні зависокої оцінки фондового ринку США та його перекупленості. На графіку індексу S&P 500 вималювалось два різких зубця - вершина останнього нижче попереднього, що з високою імовірністю вказує на початок зниження цього індексу. Фондові індекси Європи почали знижуватись ще раніше. Зниження фондових індексів різних європейських країн відбувається з різним темпом, але в цілому не швидко і, навіть, в останні дні сповільнилось.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно зростають. Можна сказати, що зростання ф’ючерсів на європейські фондові індекси доволі суттєве – в межах 0,8%-1,1%. Згідно з IG, яка дає значення індексів до початку торгів, фондові біржі Європи відкриються в плюсі. Індекс MSCI EM втрачає 0,1%.

Ринки ждуть початку публікації звітності компаній-емітентів за перший квартал 2016 року. В США офіційний сезон звітності починається наступного понеділка, 11 квітня, традиційно з публікації звіту виробника алюмінію Alcoa. Що стосується США, то тут очікування доволі негативні з суттєвим зниженням чистого прибутку по відношенню до відповідного кварталу попереднього року. Зрозуміло, що традиційно в 70% випадках корпорації легко перевищать прогнози аналітиків, та все ж результат по динаміці прибутків корпорацій цієї країни в цілому буде негативним. Більше за інші понесе втрати сектор енергетичних компаній через зниження цін на нафту. Однак, і поза цим сектором є помітне зниження. Банки, наприклад, страждають від, навіть не стільки, низьких відсоткових ставок, скільки від плаского характеру кривої дохідності, адже депозитні договори укладаються на менший термін, ніж кредитні. Також на фінансові компанії впливає різке зниження торгового доходу від дилерських операцій на біржах (майже в два рази в першому кварталі) та невисока активність IPO. Тож, зниження на дорогому та перекупленому американському ринку наступного тижня може прискоритись, і набути більш вираженого характеру, що матиме негативний вплив на більшість інших фондових ринків. Хоча аналітики пропонують звертати більше увагу не на фактичні минулі результати, а на прогнози корпорацій по майбутнім прибуткам, які будуть оголошуватись разом чи паралельно з фінансовими результатами.

Що стосується локального українського ринку акцій, то тут публікація звітності почнеться десь 18-19 квітня з фінансових результатів банків, а пізніше - 23-25 квітня будуть опубліковані результати підприємств ГМК і далі інших секторів. В той же період 23-25 квітня можна очікувати і публікації повних річних результатів за 2015 рік.

По динаміці місцевого ринку акцій. Після вчорашнього зниження, очікування можуть бути невизначеними. Чи було вчорашнє зниження лише паузою в рості, чи, навпаки, зростання ринку майже на 7% було тимчасовим феноменом – є інтригою. Імовірно, як і в індексі MSCI EM, сьогодні на локальному ринку акцій ми побачимо слабку динаміку. Видається, що з низької стартової позиції та на фоні позитивних торгів на зовнішніх ринках, локальний ринок акцій може продовжити ріст, і позитивний результат сьогодні є більш імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 апреля 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду