Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 14 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 600,27+2,07%

Вчора індекс УБ знизився на 0,9% після росту днем раніше на 1,4%. Що цікаво, вчорашня негативна динаміка на УБ мала місце на фоні дуже позитивних торгів на зовнішніх ринках. Поки це зниження можна розглядати, як технічну корекцію в рамках зростаючого тренду. Такі корекції є незмінним атрибутом середньострокових ринкових трендів, що уверх, що вниз. Обсяги торгів на Українській біржі значно підросли порівняно з попереднім днем, і були одними з найвищих денних обсягів за останній період. Вчора помітно знизились в ціні акції «Укрнафти» (-4,1%), які до цього сильно зростали, «Центренерго» (-1,6%). Ці два папери і внесли основний внесок в негативну зміну індексу УБ.

Вчора на світових фондових ринках був досить позитивний день. Цікаво, що його не зіпсувала слабка макростатистика зі США. В якості аргументів для росту приводились кращі за очікування, хоча і помітно слабші за минулорічні, фінансові показники банку JP Morgan за перший квартал 2016 року, які були опубліковані вчора. По суті ж, скоріше, мова йде, про тактику трейдерів.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 додав цього дня 2,5%, широкий фондовий індекс США S&P 500 – 1%, після росту на трохи менше величину позавчора, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - підріс на 1,6%. Технічно важливим є те, що індекс S&P 500 вийшов на нову локальну вершину, тим самим розваливши технічну картину, яка доволі чітко позначала дуже імовірне зниження індикатору. Таким чином, технічно зараз для ринків відкритий шлях нагору. І це важливо.

Дехто зі стратегів фондового ринку США, як, наприклад, Полсон з Wells Fargo говорить про те, що фондові індекси США після досягнення зараз піку на рівні найвищих значень минулого року ще підуть уверх – це буде ралі «полегшення». Складно сказати, як до цього ставитись - чи це дійсно шлях чи то, правильніше сказати план, який намічають провідні брокерські доми США для подальшої торгівлі, чи це просто бажане, адже по таким мірам як P/E зараз фондові індекси Америки стали ще дорожчими за далеко не дешеві минулорічні значення. Фондовий ринок США є дорогим за всіма мірами. Це, звичайно, не значить, що він не може зрости ще більше, та ріст здається все більш сумнівним, і що, вже точно, фундаментально необґрунтованим.

Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США несильно знижуються, Європи – слабко підростають. Згідно з IG, яка дає значення індексів до початку торгів, фондові біржі Європи відкриються з невеликим плюсом – майже нейтрально. Індекс MSCI EM сьогодні зранку підростає на 0,2%.

На цьому, в цілому позитивному фоні, слід очікувати сьогодні росту і вітчизняного фондового ринку, адже негативна корекція в рамках зростаючого тренду, якої цілком справедливо можна було побоюватись раніше, вже відбулась вчора, а зовнішній фон доволі позитивний. Єдине, що трохи насторожує - це доволі великі обсяги торгів вчора при зниженні місцевого ринку. Та поки, спишемо це на певну фіксацію прибутків трейдерів, яка мала занадто виражений характер. Тож, більше віримо у позитивну перспективу сьогоднішніх торгів на Українській біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 апреля 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду