Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 18 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 607,16+0,29%

Минулої п’ятниці індекс УБ підріс ще на 0,85% при непоганому біржовому обороті. За день до цього індикатор додав 2,1% при майже рекордних за останній час обсягах торгів. Всього ж з мінімуму 30 березня 2016 індикатор Української біржі додав вже 12%. Минулої п’ятниці зросли в ціні шість з семи індексних акцій. Більше за інші додали в ціні акції «Азовсталі» (+4,4%) та Авдіївського КХЗ (+4,9%). Знизились в ціні акції «Донбасенерго» (-1,4%) при зовсім невеликому обсязі торгів цими паперами. Останнім часом ця акція суттєво програє індексу УБ.

Сьогодні основною новиною для ринків є провал зустрічі в столиці Катару Досі. Нафтовидобувні країни не змогли домовитись про заморожування видобутку нафти. Наступного разу рішення про заморожування видобутку енергоносія буде обговорюватись на засіданні країн ОПЕК в червні. Ринки відреагували різким зниженням цін біржових цін на нафту.

В меншій мірі, та все ж суттєво, зранку знижуються ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси. Зниження ф’ючерсів на американські фондові індекси складає 0,6-0,7% та до 1,2% на європейські фондові індекси. Помітно знижуються ціни азійських акцій. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - втрачає 0,7%. Згідно з IG, яка дає значення індексів до початку торгів, якщо нічого суттєво не зміниться, фондові біржі Європи відкриються помітним мінусом – десь близько 1,3%.

Тому слабка динаміка на світових фондових біржах в ході торгів минулої п’ятниці не має зараз вводити в оману, і говорити про неї має сенс лише узагальнено. Західні фондові індекси в цей день незначно знизились (в межах 0,1-0,4%), індекс MSCI EM – підріс на 0,15%.

Сьогодні на фондовому ринку України з’являється інтрига. Чи зможе поступальний переконливий рух вверх місцевого українського ринку акцій в попередні кілька тижнів подолати опір зовнішніх сил – негативного психологічного тиску зниження світових фондових ринків. На це питання доволі важко дати відповідь. Можливо, покупці на українському ринку акцій продовжать купівлі і ринок буде рухатись вгору, незважаючи на зовнішній фон, як це вже бувало. А може,  вони саме сьогодні зроблять невелику паузу. Поки це складно зрозуміти, і трейдерам, можливо, варто більше орієнтуватись і вибудовувати свою тактику вже по ходу торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 апреля 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду