Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 20 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 610,03+0,91%

Вчора індекс УБ знизився на 0,4% після росту днем раніше на 0,3%. Просування цього українського фондового індикатору останніми днями дещо сповільнилося. Обсяги торгів вчора дещо знизились в порівнянні з обсягами в попередній день. За останні п’ять торгових сесій індекс УБ додав 11 пунктів або 1,85%, а за п’ять торгових сесій до цього 30 пунктів або 5,3%. Це, звичайно, не доводить, що ріст локального ринку акцій припинився, однак, у покупців на цьому ринку, імовірно, з’явились певні сумніви. Є і інші опосередковані об’єктивні публічні дані, які говорять про певне падіння інтересу покупців до подальших купівель.

Основні світові фондові індекси цього вівторка підросли. Серед тих ринків, які нас цікавлять, найбільшим був ріст цін акцій в Європі. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 додав вчора 1,5%. В США основний фондовий індекс S&P 500 підріс в цей день на 0,3%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав 1,1%.

Технічна картина індексу Stoxx Europe 600 виглядає зараз, як ріст після невеликої просадки. Причому поточне значення індексу вже помітно перевищує значення індексу до його недавнього невеликого зниження. Індекс S&P 500 зростає послідовно з початку лютого, з певними невеликим перервами, але досить переконливо, хоча темп цього росту останнім часом помітно сповільнився. Складається враження, що незважаючи на не вражаючий позитивом сезон корпоративної звітності, на фоні низьких відсоткових ставок впливові учасники фондового ринку США вирішили «вигнати» фондові індекси країни якомога (в розумних межах) вище. Це позитивно для їх доходів та прибутків, та й в інтересах їх країни. Якщо дивитись на минулий рік, як на певну аналогію, то варто згадати, що індекс S&P 500 досяг свого річного максимуму у 2131 пункти 21 травня 2015. Причому в цих же числах квітня минулого року індекс мав практично теж саме значення, що і зараз 2100 пунктів. Тож, з цих позицій у трейдерів, можливо, є ще місяць якогось росту зі сповільненням та з більш рваним темпом.

Зараз, по великому рахунку, рух на фондових ринках США та Європи визначається «довгим» тактичним баченням руху ринків найбільш впливовими професійними учасниками. Ті, схоже мають певні торгові плани до грудня, що базуються на їх баченні розвитку ситуації до кінця року. Поточні рухи вверх та вниз, виходячи, іноді, з певних поточних новин, а іноді і без них, базуючись виключно на торговій ситуації, мають узгоджуватись з цим планом. Звичайно, якщо реальний інвестор втрутиться зі своїм баченням, то плани доведеться змінювати, щоб не понести збитки. Та такого зараз немає.

Сьогодні після росту попередніх днів ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає значення індексів до початку торгів, фондові біржі Європи відкриються в негативній зоні. Індекс MSCI EM втрачає 0,6%. Всьому цьому сприяє до певної міри зниження цін на нафту на 2% після припинення страйку працівників галузі в Кувейті.

Повертаючись до місцевого українського ринку акцій. На фоні очевидного сповільнення темпів його росту, можна очікувати відносно невеликої динаміки індикатору УБ. Що ж стосується напрямку руху, то він стає все менш передбачуваним. Однак після вчорашнього зниження на Українській біржі сценарій невеликого росту ринку сьогодні видається більш імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 апреля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду