Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 21 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 603,21-1,12%

Вчора індекс УБ підріс на 0,9% повністю «перекривши» втрати попереднього дня - 0,4%. Рух індикатору Української біржі нагору останніми днями став більш повільним та, проте, вчорашня цінова динаміка на УБ підтвердила позитивний тренд на місцевому фондовому ринку. Вчора зросли в ціні п’ять з семи індексних акцій. Обсяги торгів на Українській біржі цієї середи були близькими до максимальних за останні місяці, що при позитивному результаті торгів також підтверджує продовження тренду цінового росту ринку місцевих акцій.

Західні фондові індекси вчора продовжили обережне просування нагору. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 додав вчора 0,4%, широкий фондовий індекс США S&P 500 - 0,1%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, навпаки, вчора дещо знизився, втративши 0,4%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зростають; індекс MSCI EM додає 0,7%. Зростанню останнього сприяє ріст цін на нафту. Ціна найближчого ф’ючерсу на нафту марки Brent перевищила 46 доларів США за барель, вперше з грудня 2015 року. Згідно з IG, яка дає значення індексів до початку торгів, фондові біржі Європи відкриються в позитивній зоні.

Зараз ринки акцій та, до певної міри, нафти «включили режим» зростання. Якщо в тому, що стосується нафти та інших видів сировини, це має під собою певне підґрунтя, то в частині акцій рух має в значній мірі торговий характер і, більше, здається, визначається відносно невеликою групою крупних професійних учасників ринку, які рухають ціни акцій уверх, не звертаючи занадто великої уваги на фундаментальні чинники, хоча і з їх врахуванням. Інвестори, які володіють доволі дорогими акціями американських корпорацій, позбавлені сильної альтернативи для придбання інших фінансових інструментів на фоні низьких відсоткових ставок. Тож, «пересування» фондового ринку вверх не провокує поки що сильних продажів акцій, оскільки воно само по собі створює ілюзію росту інвестицій, насправді зменшуючи їх майбутню дохідність. Зі сторони здається, що корпоративні облігації США високого кредитного рейтингу з дохідністю 3,8% є наразі кращою за акції інвестицією для роздрібного інвестора зі США.

На цьому позитивному зовнішньому фоні і вчорашньому підтвердженні позитивного тренду власне на локальному ринку акцій, сьогодні варто очікувати позитивного результату торгів на Української біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 апреля 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду