Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 29 апреля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 626,99-1,82%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,8% після сильного росту попереднього дня - на 3,5%. Обсяги торгів при цьому значно знизились (приблизно до рівня середніх за останні півроку), що є непоганою ознакою, що, як і набагато менше зниження ринку вчора в порівнянні з позавчорашнім ростом, вказує на вискоку імовірність продовження зростання на локальному ринку акцій.

Європейські фондові індекси за вчорашній день відносно мало змінились, фондові індекси США вже під сам кінець торгів помітно просіли – приблизно на 1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 вчора додав 0,2%, в той час, як більш вузький загальноєвропейський фондовий індекс «голубих фішок», найбільших європейських емітентів, Euro Stoxx 50, навпаки знизився на ту ж саму величину. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив 0,9%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в цей же день зріс на символічні 0,1%.

Згідно з опублікованими в четвер даними ВВП США в порівнянні з кварталом раніше з урахуванням фактору сезонності зріс в першому кварталі 2016 лише на 0,5% в річному вимірі. Це не стало для фахівців несподіванкою. На сайті Федерального резервного банку Атланти, ФРС США постійно публікуються дані стосовно очікувань по зміні ВВП країни на наступний квартал (GDPNow – «ВВП зараз»). Ці дані є загальнодоступними і їх може побачити кожен, хто, просто набере Інтернет адресу банку. Дані обраховуються на підставі спеціально створеної математичної моделі, яка використовує поточні розрізнені статистичні дані в США, які постійно публікуються в потоковому режимі, як, наприклад, дані по зовнішній торгівлі США, зміні роздрібних продажів, кількості замовлень на товари тривалого вжитку, тощо. Дані по очікуваному ВВП змінюються приблизно з періодичністю раз на тиждень, і постійно коригуються на підставі свіжої макростатистики. Тож фінансисти, фахівці з фінансових ринків, постійно відслідковували цей негативний результат протягом минулих кількох місяців і треба сказати він їх дещо тривожив.

Хорошою новиною для фінансових ринків є те, що економісти, які прогнозують річну зміну ВВП США, давно знаючи про цей негатив, не сильно понизили річну зміну ВВП в США на 2016 рік в цілому. Наразі консенсус-прогноз – ріст на 1,95%. Економісти очікують прискорення росту економіки США в наступних кварталах року, вважаючи фактори, які вплинули на слабкий результат першого кварталу тимчасовими. Зміна ВВП напряму впливає на фондові ринки в тому сенсі, що при рецесії – негативній зміні ВВП США різко знижуються прибутки корпорацій країни, що саме по собі призводить до різкого зниження цін акцій в США, а також відбувається переосмислення ризиків, що негативно впливає на фінансові ринки не тільки США, а й більшості країн.

Сьогодні зранку, що не дивно, після вчорашніх негативних торгів на американських біржах ф’ючерси на фондові індекси Європи переважно помітно знижуються. Ф’ючерси на фондові індекси США дуже слабко зростають. Згідно з IG, яка дає значення індексів до початку торгів, фондові біржі Європи на відкритті втратять близько 1%. Фондові біржі країн, які розвиваються теж відчувають негативний результат вчорашніх торгів акціями в США. Індекс MSCI EM зранку знижується на 0,5%.

На цьому слабо негативному зовнішньому фоні сьогодні все ж варто, скоріше, очікувати зростання локального українського ринку акцій, перш за все в силу факторів перерахованих на самому початку огляду, а також тому, що на тренді рості вчора був негативний день. Дві негативні торгові сесії підряд на середньостроковому тренді росту – трапляються не так вже й часто (хоча кількаденна просадка ринку – теж не рідкість).

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 апреля 2016
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду