Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 1 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 625,12-0,09%

Всіх, хто читає цей огляд вітаємо з офіційним початком літа.

Вчора індекс Української біржі зріс ще на 0,25% після незначного росту днем раніше на 0,1% та після приблизно також малого здобуту минулої п’ятниці. Обсяги торгів на УБ при цьому ще трохи зросли, залишившись нижчими за середні за останні півроку. Динаміка індикатору Української біржі в останні торгові сесії в значній мірі повторює рух основних світових фондових індексів, але виглядає краще. В останній період графік індексу УБ – ріст-відновлення – після помітного зниження. В ході торгів цього вівторка індикатор місцевої біржі, як і в попередні дні, переходив з зони позитивної зміни в зону негативної, і навпаки. Більше за інші вчора зросли в ціні акції «Центренерго» (+2,8%), які продовжили відновлення після одноденного падіння на 11%. Помітно знизилась ціна акцій «Райффайзен банк Аваль» (-2,5%). Що стосується акцій банку, то вони продовжили невелику негативну корекцію після не дуже сильного недавнього росту. Якщо подивитись на графіки цін акцій двох цих емітентів, то вчора вони вийшли майже на один рівень по відношенню до їх досить стабільних цін початку та середини травня. Інші індексні акції УБ вчора мало змінились в ціні.

До речі, вчора міжнародне рейтингове агентство Moody's вчора покращило прогноз по банківському сектору України до «стабільного» з «негативного» на фоні макроекономічної стабілізації і очікуваного відновлення економіки країни. Певна частина проблемних позичальників, кредити яких банки України визначають в звітності за МСФЗ як «знецінені», тобто такі, які на думку керівництва банків, з чималою імовірністю, втратили помітну частину своєї номінальної вартості, поступово покращує свій фінансовий стан, і стає менш проблемною з точки зору банків.

Індексний комітет вчора своїм рішенням очікувано виключив зі складу індексу УБ акції «Азовсталі» та Авдіївського КХЗ через їх перетворення у приватні акціонерні товариства.  Кількість індексних акцій на Українській біржі, таким чином скоротилась до п’яти. Обсяги торгів акціями «Азовсталі» на УБ в останній тиждень дуже сильно знизились. Таким чином продовжується «очистка» місцевого ринку від сумнівних емітентів, з точки зору довгострокових (не торгових) інвестицій. Водночас, цей процес породжує пустоту на Українській біржі, особливо, для трейдерів.

Вчора основні світові фондові індекси незначно знизились. Більше за інші в останній день весни 2016 втратив  широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 – 0,8%. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 вчора просів на 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився цього дня на суто символічні 0,03%.

Західні фондові індекси, знаходячись коло локальних, а деякі, історичних максимумів, останніми днями змінюються у дуже вузькому торговому діапазоні, що, практично ніколи не продовжується довго. Індекси зовсім незабаром за законами ринку мають піти або різко уверх або ж різко униз. Враховуючи високу ринкову оцінку, наприклад, індексу S&P 500 (як за коефіцієнтами, так і за внутрішньою нормою рентабельності – довгостроковою дохідністю), все ж, помітно більш імовірним є рух донизу.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси дуже мало змінюються – більше негативно. Індекс MSCI EM додає 0,3%. Згідно з IG, яка дає значення індексів до відкриття бірж, фондові індекси Європи сьогодні на початку торгів відкриються негативною зміною.

Всі учасники фінансових ринків чекають рішення по базовій ставці в США, і навіть, значення офіційного PMI Китаю вище 50, що вже має місце протягом трьох місяців, розглядається, як багато менш значима новина, яка має локальне значення в географічному сенсі. Щоправда, до слова, неофіційний PMI Китаю, який публікують Caixin і Markit знизився в травні до 49,2 з 49,4 пунктів в квітні.

На цьому фоні за умови відсутності сильних рухів на зовнішніх ринках, місцевий український ринок акцій, найбільш імовірно сьогодні продовжить дуже слабий рух наверх. Зниження на УБ, якщо таке все ж буде мати місце, буде, імовірно невеликим.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 июня 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду