Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 2 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 641,19+2,57%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,1%, після схожого за величиною невеликого росту індикатору кожний день три торгових сесії поспіль до того. Негативний рух на УБ вчора відобразив такий же за напрямком негативний рух на європейських фондових ринках того ж дня, які не застали незначного позитивного руху частини американських фондових індексів, ближче до кінця торгової сесії в США, і ще в більшій мірі був подібним до дуже незначного зниження композитного доларового фондового індексу, країн, які розвиваються, MSCI EM, який опустився цієї середи на суто символічні 0,03%, як і днем раніше. В цілому ж технічна картина на місцевому українському ринку акцій поки не змінилась – дуже слабкий ріст-відновлення після помітного зниження, хоча вчорашній негативний рух на місцевій біржі і вніс певні сумніви в продовження цього тренду. Обсяги торгів на Українській біржі цієї середи знизились і були майже вдвічі меншими за середні за останні півроку. Значимих рухів в окремих акціях не було. Продовжилось цінове відновлення акцій «Центренерго» - вчора доволі слабке,  також слабкий негативний ціновий рух в акціях «Укрнафти», яку, імовірно, очікує санація.

Вчора індексний комітет УБ опублікував рішення по виключенню акцій «Азовсталі» та Авдіївського КХЗ з індексного кошику Української біржі та, відповідно, збільшенню максимальної ваги однієї акції в індексі з 20% до 25%, як і новим вагам індексних акцій.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив майже 1%. Це була друга сесія підряд помітного руху цього індикатору від локального максимуму вниз. За день до цього він знизився на 0,8%. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 вчора «виправив помилку» попереднього дня і підріс на 0,1% після такого ж незначного зниження днем раніше. Тут, з точки зору очікувань, дуже доречно згадати, що індикатор S&P 500 знаходиться зараз на локальному максимумі після  просадки на певну величину від такого ж піку та наступного підйому протягом майже півтора місяця. Таким чином, індекс S&P 500 з дуже великою імовірністю зараз «малює» подвійну вершину, що майже гарантовано означає його подальше помітне зниження. І для цього є аргументи – можливе прийняття рішення про підвищення базової ставки в США на черговому засіданні Комітету по відкритим ринкам ФРС, яке відбудеться за два тижні. До речі, подвійна вершина після двох днів зниження вже доволі чітко прослідковується на графіку індексу STOXX Europe 600 та на графіку індексу Dow Jones Industrial Average, США. А, як правило, в короткому періоді рухи в цих індикаторах подібні. Що ж стосується індексу MSCI EM, про який згадувалось на початку огляду, то після невеликого тижневого відновлення-зростання в останні дні індикатор зовсім мало рухається в очікуванні додаткових факторів, які підштовхнули його б в певну сторону. Фундаментальний занадто сильних чинників в найближчій перспективі для цього не видно, а менш значимі діють в різні сторони: ріст відсоткових ставок в США і переоцінка ризиків на фінансових ринках -  в негативну сторону, а невеликий подальший ріст цін на сировину (щоправда нерівномірний і трохи пізніше), певна стабілізація росту економіки Китаю та відсутність гарних альтернатив у інвестиційних менеджерів - в позитивну сторону.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються, європейські, які теж знижувались почали змінюватись різнонаправлено. Хоча IG, яка дає значення індексів до відкриття бірж, сигналізує, що фондові індекси Європи, які раніше ранком знижувались поступово вирівнюються. Індекс MSCI EM підростає на 0,1%.

На цьому неоднозначному зовнішньому фоні, місцевому ринку акцій «слід зробити вибір»: послідувати за слабо позитивним трендом індексу MSCI EM, чи, імовірно, за негативним – європейських, та американських фондових індикаторів. В цій неоднозначній ситуації вибору слід сьогодні, імовірно, очікувати слабкого руху на Українській біржі з приблизно рівними ймовірностями слабкого росту та слабкого зниження місцевого фондового ринку та зміною напрямку його руху по ходу торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 июня 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду