Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 6 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 662,24+0,55%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі, додавши 2,7%, продовжив потужний рух уверх, який почався за день до того. Сильна динаміка індикатору минулої п’ятниці була  підтверджена великими, як для нинішнього ринку в Україні обсягами торгів, що ще трохи підросли в порівнянні з обсягами попередньої торгової сесії, і склали майже подвоєний денний обсяг торгів на УБ за останні півроку. Схоже, правильним було припущення про появу на місцевому ринку відносно потужних покупців (покупця). Як і минулого четверга, того дня сильно підросли акції «Центренерго», які додали 4,4%, після росту днем раніше на 7,1%. Саме акції «Центренерго», як і минулого четверга, внесли найбільший внесок в ріст біржового індикатору УБ. Однак, лідером по зростанню в останній день минулого тижня стали акції «Укрнафти», які додали відразу 8,2%, і разом з акціями «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль (+3,3% після росту днем раніше на 2%) внесли практично весь внесок в ріст індексу Української біржі того дня.

Рух на місцевому українському ринку акцій минулої п’ятниці відбувся в лінії з загальним рухом на фондових ринках країн, які розвиваються. Схоже, інвестиційні менеджери  крупних світових інвестиційних фондів та компаній управління активами знайшли в фондових ринках цих країн, певну нішу для захисту від досить імовірного зниження фондового ринку США, та, не виключено і Європи. Про таку можливість і доцільність  говорилось в ряді оглядів провідних брокерських домів і світових компаній з управління активами, що стосується останніх, зокрема, в недавньому стратегічному огляді КУА Goldman Sachs. Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,8% після росту минулого четверга на 0,26%. Сьогодні зранку цей фондовий індикатор додає ще 0,6-0,7%. Хоча, по правді сказати, невідомо, як довго продовжиться його ріст, і чи не зупинить його можливий ріст відсоткових ставок в США.

Основною новиною для світових ринків минулої п’ятниці і на сьогодні став вихід слабких даних по ринку праці в США. Ріст чисельності робочих місць в країні в травні склав лише 38 тис., найгірший результат з 2010 року і набагато нижче консенсус-прогнозу аналітиків Wall Street - 162 тис.. Погані дані по ринку праці США зменшуються імовірність підвищення базової ставки в США в червні. Це покращує шанси на ріст фондових та, і в цілому, фінансових ринків країн, які розвиваються, проте, можливо, не дуже збільшує шанси на ріст чи збереженні на поточному рівні власне американського ринку акцій, оскільки опубліковані в минулу п’ятницю дані говорять про певну слабкість американської економіки.

На цьому фоні було не дивно, що західні фондові біржі будуть коригуватись донизу. Однак, широкий фондовий індекс США, S&P 500, який на початку торгів в США минулої п’ятниці різко пішов вниз, зумів відіграти маже всі ці втрати протягом торгової сесії, і закінчив торги того дня досить поміркованим зниженням у 0,3%. Сценарій помітного зниження на початку торгів і суттєвого відігрівання втрат після цього повторюється на американському ринку акцій вже третю торгову сесію поспіль. Щось таки за цим стоїть. Що стосується широкого загальноєвропейського фондового індексу STOXX Europe 600, то він, що не дивно, того дня знизився на 0,9%.

Сьогодні зранку, які вже зазначалось індекс MSCI EM продовжує ріст. Ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси торгуються різнонаправлено, і мало змінюються. Згідно з IG, яка дає значення індексів до відкриття бірж, фондові індекси Європи на відкритті торгів будуть торгуватись з невеликими змінами – одні слабко зростаючи, інші слабо знижуючись.

На цьому фоні сьогодні варто очікувати продовження росту місцевого ринку акцій, однак, імовірно, меншими темпами, ніж у дві попередні торгові сесії. Трейдерам варто не забувати про страховку, адже після кількох днів росту в більшому випадку наступає негативна корекція. Навряд чи трапиться сьогодні, скоріше - в наступні дні, проте таку можливість і сьогодні зовсім виключати не варто.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 июня 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду