Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 13 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 661,74+0,56%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 1,3% в лінії зі світовим трендом на фондових ринках того дня. Рух минулої п’ятниці на Українській біржі був досить непогано передбачуваний, враховуючи добре прогнозовану ситуацію на цей день на світових фондових ринках, їх динаміку на початку дня п’ятниці, фактори, які за цим рухом стоять, та технічну картину, яке, власне, склалась на Українській біржі протягом кількох попередніх торгових сесій. Більше за інші минулої п’ятниці втратили в ціні з індексних акцій УБ акції «Центренерго» (-4,4% по останній угоді, -4,3% по ціні закриття, та -3,2% по біржовому курсу). Саме ці акції внесли практично весь внесок в зміну індексу УБ. Внесок інших індексних паперів, як позитивний, так і негативний був того дня мінімальним. Обсяг торгів на Українській біржі в останній день минулого тижня був на рівні 80% від середньоденного за останні півроку. Технічна картина в індексі УБ, яка склалась після торгів минулого тижня, вказує на дуже вискоку імовірність подальшого руху головного українського фондового індикатору вниз.

Світові фондові ринки, здається, перейшли до фази зниження, яка може тривати від тижня до двох чи трьох. Ринки чекають результатів чергового засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС, яке від відбудеться цього тижня протягом двох днів у вівторок та середу. Також на цьому тижні проведе засідання і центральний Банк Японії.

Минулої п’ятниці широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився 2,4% після втрати в попередні дві торгові сесії відповідно 1% та 0,5%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 просів того дня на 0,9%, хоча й закінчив торги помітно вище мінімуму п’ятничної торгової сесії. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в останній день минулого тижня втратив 1,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно знижуються. Ф’ючерси на європейські фондові індекси при цьому втрачають від 1,0% до 1,3%, що буває досить рідко. %. Згідно з IG, яка дає значення індексів до відкриття бірж, фондові індекси Європи на відкритті торгів сьогодні знизяться приблизно на ті ж величини. Ф’ючерси на фондові індекси США знижуються помірковано – на порядку 0,4%. Індекс MSCI EM втрачає ще 1,6-1,7%. На фоні укріплення японської ієни більше 3% зранку втрачають японські фондові індекси.

До очікувань засідань двох центральних банків додають хвилювання фінансовим ринкам також можливий вихід Британії з Євросоюзу (референдум щодо цього питання має відбутись 23 червня) та зниження цін на нафту, яке відбувається, як зазначають оглядачі «через стурбованість щодо темпів економічного зростання». Хоча, якщо начистоту, рух світових фондових ринків вниз ще в чималій мірі визначається технічними факторами та суттєво завищену в абсолютному відношенні ринкову оцінку фондового ринку США на фоні закінчення фази росту економічного циклу в цій країні.

На цьому фоні з великою імовірністю місцевий український ринок акцій сьогодні продовжить своє зниження.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 июня 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду