Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 14 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 673,18+1,73%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,6% після зниження днем раніше на 1,3%. При цьому п’ять з індексних акцій знизились в ціні, а дві - підросли. Зросли в ціні акції «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль. Через більшу вагу цих акцій в порівнянні з іншими акціями, які в цей день помітно знизились та слабку динаміку акцій, які мають подібну вагу, індикатор місцевої біржі вчора підріс. Що стосується акцій «Центренерго», вони, до певної міри відігрували своє суттєве цінове зниження, яке мало місце в минулу п’ятницю. З’явилась інформація, що Фонд Держамайна та уряд України вивчають можливість приватизації «Центренерго» по частинам. Поки це далеко не рішення. «Центренерго» – єдина з компаній теплової електричної генерації в Україні, яка має потужності в різних регіонах країнах, зі своїми специфічними для кожної ТЕС перевагами, недоліками та ризиками.

Що стосується загальної динаміки на УБ в понеділок, то звертає на себе увагу два факти. Перший – індекс УБ провів майже всю торгову сесію в позитивній зоні і послідовно додавав протягом всієї другої половини дня. Друге – вчорашнє зростання відбулось після суттєвого зниження місцевого ринку акцій в лінії зі світовими фондовими ринками в минулу п’ятницю, але вчора ріст на Українській біржі відбувся всупереч продовженню негативного тренду на світових ринках акцій. З всього цього видається, що учасники місцевого ринку акцій більше схиляються до його росту, і погано сприймають ідею його помітного зниження від поточних рівнів. Обсяги торгів на Українській біржі вчора впали, і були суттєво нижчі за середні за останні півроку.

Як вже згадувалось, вчора на світових фондових ринках був негативний день. Більше за інші втратили європейські акції. Очевидно на європейські ринки сильно тисне факт проведення референдуму стосовно виходу Великобританії з ЄС, який відбудеться незабаром, 23 червня. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора знизився на 1,8% після зниження в минулу п’ятницю на 2,4% та втрати в попередні дві торгові сесії в сумі 1,5%. Зараз індекс STOXX Europe 600 має мінімальне значення за останні три місяці, а на його графіку чітко видно різкий і сильний рух донизу, який, здається, відразу не закінчиться.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора на початку торгової сесії непогано тримався та, навіть, вийшов у позитивну зону, але потім здав свої позиції, і закінчив торги коло денних мінімумів, знизившись за результатами торгової сесії цього понеділка на 0,8%. На графіку цього індикатору після двох останніх торгових сесій помітного зниження чітко вималювався тренд негативної корекції, яка, імовірно, продовжиться.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора втратив 1,7% після зниження в останній день минулого тижня на 1,6%.

Сьогодні зранку закордонні фондові ринки пробують стабілізуватись. Хоча, не всім це вдається. Ф’ючерси на європейські на фоні майбутнього референдуму в Сполученому  Королівстві зранку помітно втрачають. Згідно з IG, яка дає значення індексів до відкриття бірж, фондові індекси Європи на відкритті торгів сьогодні помітно знизяться. Ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються, як і індекс MSCI EM, який просідає на 0,1%.

На світових фондових ринках на перше-друге місце вийшла тема можливого виходу Великобританії з Єврозони. Учасники світових фінансових ринків також очікують результатів дводенного засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, яке відривається сьогодні. Також рикни не забувають і про засідання Банку Японії, центрального банку цієї країни, яке відбудеться 15 червня.

На цьому фоні на українському фондовому ринку виникає цікава ситуація. Місцевий український ринок акцій, є дуже дешевим, слабко залежить від рішення громадян Великобританії, і, як вже зазначалось вище, його учасники, судячи з усього, не бачать значних аргументів для помітного зниження цього ринку на фоні стабілізації та покращення загальної економічної та фінансової ситуації в Україні. З іншої сторони, хтось може вирішити, що вчорашній ріст місцевого ринку акцій на фоні загальносвітового зниження фондових ринків - це вже занадто, і тому варто теж помірковано коригуватись донизу. Що в цій ситуації переможе? Це питання з неочевидною відповіддю. Тут можливі різні варіанти – в частині, що стосується перебігу сьогоднішніх торгів на УБ. Імовірно, слабка негативна корекція виглядала б трохи більш логічно, хоча і інші варіанти здаються досить можливими.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 июня 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду