Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 15 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 667,95-0,78%

Вчора місцевий український ринок акцій здорово підріс всупереч зниженню на світових фондових ринках. Ріст був по широкому спектру паперів. Додали в ціні шість з семи індексних акцій Української біржі, а сам індекс цієї біржі скакнув на 1,7% після росту днем раніше на 0,6%, також всупереч негативній динаміці на зовнішніх ринках того дня. Це важливо, адже такий рух чітко сигналізує про наміри учасників ринку і далі, чи то грати на підвищення, чи то скуповувати місцеві українські акції. На графіку індексу УБ вималювалась чітка картина росту. І для цього є підстави. Це економічна та фінансова стабілізація в країні та покращення фінансових показників окремих емітентів. До певної міри позитивний тренд на УБ підтверджується рухом ціни акцій Миронівського хлібопродукту на Лондонській фондовій біржі. Ціна цих акцій останніми днями не  знижувалась, незважаючи на негативний тренд на світових фондових ринках. Акції цієї вертикально-інтегрованої компанії добре відображають інтегрований внутрішній споживчий попит в Україні, ціни і витрати компаній на внутрішньому ринку, а ціни цих акцій і ставлення іноземних інвесторів до ризиків інвестування в цілому Україну. Цілком очевидно погляди портфельних інвесторів на Україну помітно покращились за останні місяці.

Більше за інші з «місцевих акцій» додали в ціні вчора акції «Укрнафти» (сильні 6,3%) та «Донбасенерго» (+3,6%). Найбільший же внесок у позитивну зміну індикатору УБ вчора внесли, крім цих акцій, також акції «Центренерго», вплив яких на зміну індексу в цей день був другим після акцій «Укрнафти», а також акції «Райффайзен банк Аваль», яке мали четверте місце за ступенем впливу на індикатор УБ цього вівторка. Обсяги торгів вчора помітно підросли в порівнянні з обсягами цього понеділка, але залишились майже в два рази меншими за середньоденні за останні півроку.

На європейських фондових біржах вчора продовжилось різке зниження цін акцій, яке почалось минулого четверга. Основним фактором, який тисне на ці ринки є проведення референдуму по виходу Великобританії зі складу ЄС 23 червня. Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився на 1,9% після зниження в дві попередні торгові сесії на 1,8% та 2,4%. Такий значний негативний триденний рух буває нечасто.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 цього вівторка втратив помірковані 0,2%, закінчивши торги набагато вище денних мінімумів. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,8% після зниження протягом трьох попередніх торгових сесій на 1,7%, 1,6% та  0,6%.

Сьогодні закордонні фондові ринки вочевидь спробують перервати своє три-чотириденне зниження. З великою імовірністю це їм вдасться. Зазвичай воно так буває на великих усталених ринках – при середньостроковому низхідному тренді двох-три-чотири  денний рух вниз переривається днем-двома більш поміркованого росту.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають. Індекс MSCI EM додає 0,2-0,3%.

Сьогодні основною новиною для світових фінансових ринків буде рішення Комітету по відкритим ринкам ФРС США стосовно монетарної політики в країні. З чималою імовірністю ФРС за лишить поки базову ставку в США в поточному діапазоні. Більш імовірне підвищення ставки після засідання Комітету в липні. Чинник зростання інфляції в США має місце.

На цьому зовнішньому фоні, та, більше, виходячи з останнього руху на місцевому ринку акцій, варто очікувати продовження зростання цін місцевих українських акцій в перспективі тижня. Звичайно, цей рух може перериватись певними паузами і невеликим негативним рухом в окремі дні. Не слід зовсім виключати зниження і сьогодні після сильного вчорашнього зростання. Тож, віддаючи більшу перевагу ціновому росту на Українській біржі сьогодні, в якості основного сценарію торгів, не слід вважати такий ріст беззаперечним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 июня 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду