Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 16 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 660,21-1,16%

Вчора місцевий український ринок акцій, як і днем раніше, закінчив торги протилежним рухом до превалюючого на світових фондових ринках, і знизився. Індекс Української біржі втратив за результатами торгів цієї середи 0,8% після сильного росту днем раніше на 1,7%. Вчорашня негативна корекція поки не змінила тренду зростання на місцевому ринку акцій, який почався ще 25 травня, і який, після фази інтенсивного росту, перейшов до повільного зростання з днями більш сильного росту та з епізодичною негативною корекцією. Обсяги торгів на Українській біржі вчора дуже суттєво підросли, і майже в два рази перевищили середньоденні за останні півроку. Це не дуже хороша технічна ознака, враховуючи, що обсяги торгів при зростанні цін акцій в останні дні були суттєво нижчими за піврічні-середньоденні.

Вчора більше за інші знизились в ціні індексні папери, які до цього в попередні кілька торговий сесій сильніше зростали. Це акції «Донбасенерго» (-3,7% після росту днем раніше на 3,6%), «Укрнафти» (-2,1% після росту на 6,3%), та Райффайзен банк Аваль (-1% після росту на 1%). Саме ці папери в такій послідовності за ступенем впливу і внесли найбільший внесок в негативний результат по індексу місцевої біржі цієї середи.

На світових фондових біржах, як вже зазначалось вчора був, переважно, позитивний після двох-чотирьох днів негативної корекції. Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс на 1%, після чотирьох торгових сесій сильного зниження, за результатами яких цей індикатор втратив більше 7%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 0,6% після сумарної втрати за чотири торгові дні до цього у  4,7%. Щоправда, цей індекс зараз просто повернувся до значень початку червня. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора здійснив несподіваний рух. Індекс після помітного зниження за результатами кожної з попередніх двох торгових сесій, на початку торгів цієї середи помірковано підріс, і потім тримався майже на постійному рівні, але за півгодини до закриття торгів почав різко знижуватись і втратив за результатами торгів 0,2%.

Вчора закінчилось дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Нічого несподіваного засідання не принесло, як і прес-конференція після засідання Голови ФРС. Базова ставка очікувано була залишена в поточному діапазоні, а в заявах очільника Федеральної Резервної Системи, прозвучали вже відомі тези про сповільнення темпів економічного росту в США в першому кварталі 2016 та кращий другий квартал, несподівану слабкість ринку праці в США, очікуваний поступовий ріст інфляції по улюбленій мірі ФРС - базовому індексу особистого споживання до 2% в перспективі року, і про те, що ФРС буде приймати рішення по відсотковим ставкам в залежності від даних, які будуть надходити. Саме через те, що рішення було очікуване, і нічого нового учасники фінансових ринків не почули, їх реакція була досить слабкою.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів фондові ринки Європи відкриються в негативній зоні. На фінансові ринки Європи продовжує тиснути референдум по виходу чи невиходу Великобританії з ЄС, який відбудеться через півтора тижні. Індекс MSCI EM  зранку втрачає 0,7%.

Місцевий український ринок акцій сьогодні знову постає перед дилемою. Чи піддатись загальному негативному настрою зовнішніх ринків, чи продовжити своє зростання. На це питання немає чіткої відповіді. З однієї сторони після вчорашньої негативної торгової сесії на УБ при установленому в минулі тижні тренді росту, сьогодні за результатами торгів начебто логічно мати позитивний результат. Для росту цін місцевих акцій є фундаментальні передумови – покращення економічної та фінансової ситуації в країні, зменшення ризиків для інвесторів та низькі ціни паперів. З іншого боку непросто зростати всупереч загальносвітовому тренду. Тому, трейдери мають сьогодні бути готові до будь-якого розвитку подій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 июня 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду