Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 670,08+0,69%

Вчорашній день видався дуже позитивним для світових фондових ринків, що важливо і для сьогоднішніх торгів на місцевому ринку акцій, та про це трохи пізніше.

Минулої п’ятниці, перед довгими вихідними в Україні, індекс Української біржі додав 0,8%. Важливо, крім позитивного результату і те, що практично всю останню торгову минулого тижня сесію цей фондовий індикатор провів у позитивній зоні.  Тим не менш, не слід випускати з полю зору і той факт, що три з п’яти індексних паперів УБ закінчили минулі п’ятничні торги з негативним результатом, а один з нульовою зміною. Весь приріст індикатору Української біржі того дня був забезпечений дуже значним зростанням акцій Райффайзен банк Аваль (+6,6% - по ціні останньої угоди та 5,6% - по ціні закриття). До слова. Цілком зрозуміло, що чим менший склад індексної корзини по кількості емітентів, тим більш волатильним є індекс, він є більш залежним від окремих корпоративних «історій», і він менше представляє ставлення до ринку акцій в цілому. Обсяги торгів на УБ минулої п’ятниці на 30% перевищили середньоденні за останні півроку.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 після різкого зниження минулого тижня буквально «вистрілив» вгору, додавши відразу 3,65%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора скакнув на 1,9%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 в цей день підріс на куди більш помірковані 0,6%, тим не менш своїм рухом разом з динамікою попередніх торгових сесій вибудувавши хорошу базу для локального по часу свого наступного зростання. Така динаміка світових фондових індикаторів цього понеділка з суттєвою імовірністю матиме позитивний вплив і на сьогоднішню динаміку місцевого українського ринку акцій.

Якщо говорити про причини такого значного росту, то закордонні експерти відзначають  в першу чергу збільшення імовірності того, що Великобританія залишиться в ЄС. Хоча, і суто технічні і психологічні ринкові фактори скидати з рахунку не варто. Після суттєвого зниження ряду відомих світових фондових індикаторів минулого тижня, позитивний результат для уникнення паніки був необхідним, а на фоні локальної перепроданності акцій та зниження їх ринкової оцінки – цілком можливим. Крім референдуму у Великобританії цього тижня, значимою подією для ринків стане сьогоднішній виступ глави ФРС Джанет Єллен перед банківським комітетом Сенату США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси зростають, на європейські – торгуються різнонаправлено; індекс MSCI EM додає близько 0,3%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів, фондові ринки Європи на початку торгів дуже незначно знизяться.

Місцевий український ринок акцій сьогодні мав би помірковано позитивно відреагувати на вчорашні позитивні зміни на глобальних фондових ринках. Оскільки місцевий ринок не знижувався в попередні торгові сесії, його реакція може бути відносно меншою. З іншої сторони, українські акції мали позитивну динаміку на фоні суто українських факторів зростання макроекономічної та фінансової стабільності в Україні та покращення фінансових показників ряду емітентів. На сьогодні ці фактори залишаються в силі. Слід враховувати і технічну картину на місцевому ринку, яка більше говорить про вищу імовірність невеликого цінового росту на Українській біржі сьогодні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 июня 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду