Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 23 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 661,69-0,43%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,8% після двох торгових сесій зростання підряд: на 0,7% та 0,8%. Індекс Української біржі продовжує неспішне просування нагору в середньому, то зростаючи протягом дня-двох, то знижуючись день або два на меншу величину. Такий рух зумовлений відсутністю сильних чинників для руху, як позитивного так і негативного, але поступове покращення макроекономічної та фінансової ситуації в Україні та відносно спокійна ситуація на зовнішніх ринках логічно штовхає ціни акцій локальних емітентів уверх. Занадто ж повільний та плавний рух в середньому є нехарактерним для фондових ринків в короткій перспективі через відсутність інтересу до такого руху трейдерів, які на ньому не можуть заробити. І це є причиною суттєвих коливань індикатору.

Чотири з п’яти індексних акцій вчора знизились, та, проте, майже весь внесок в негативну зміну індексу в цей день внесли акції «Укрнафти», які втратили по ціні останньої угоди 3,55%. Інформагенції повідомляють про начебто блокування проведення зборів акціонерів компанії, яке має розглянути санацію компанії і відбутись 7 липня її міноритарними акціонерами. Вчорашні збори наглядової ради «Укрнафти» - не відбулись. Обсяги торгів на УБ вчора були приблизно на рівні попереднього дня, та в півтора рази нижчі за середні за останні півроку.

Вчора для світових фондових ринків в основному був позитивний день. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 цієї середи додав 0,4%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,5%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, який на початку вчорашніх торгів був у позитивній зоні, закінчив торгову сесію цього дня з відносно несподіваним мінусом у 0,2%. В останній час ці фондові індикатори наблизились до своїх недавніх локальних максимумів, до яких їм залишається відповідно: 2,6%, 1,4% та 1,6%. Це ще дає певний простір для локального росту протягом приблизно тижня-двох, однак, певні індикатори можуть розвернутись вниз і раніше, якщо для цього будуть підстави.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси помітно додають; європейські – переважно зростають, окремі - більш, ніж на 1%. Індекс MSCI EM додає 0,1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів, фондові ринки Європи на початку торгів будуть торгуватись різнонаправлено, але в цілому - виростуть.

Сьогодні проходить голосування по виходу чи не виходу Великобританії з ЄС, результати якого можуть суттєвим чином вплинути на сьогоднішню та завтрашню динаміку фондових ринків. Результати волевиявлення стануть відомі сьогодні вночі. Це голосування є на сьогодні основним фундаментальним фактором, який визначає динаміку фінансових ринків, хоча, інші суто психологічні - технічні фактори поза межами референдуму скидати абсолютно не варто – вони відіграють і зараз значну роль.

Сполучення технічної картини на місцевому ринку акцій та сильної позитивної динаміки на зовнішніх ринках, яка може змінитись протягом дня, створюють більшу, ніж звичайно, невизначеність в перебігу та результаті сьогоднішніх торгів на Українській біржі. Технічна картина, яка склалась, має, скоріше,  на увазі ще невелике зниження місцевого ринку акцій сьогодні, допоки індекс УБ не досягне (до чого зовсім недалеко) нижньої границі свого торгового діапазону – чи то б пак, зростаючого каналу, який намітився останнім часом. З іншої сторони, зростання зовнішніх ринків, якщо таке буде мати місце, може мати суттєвий позитивний вплив на перебіг торгів на Українській біржі та зумовити зростання індексу цієї біржі. Тож трейдери мають бути готовими до будь-якого результату, хоча слабкому невеликому зниженню місцевих акцій в ході сьогоднішніх торгів варто віддати певну, незначну перевагу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 июня 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду