Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 30 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 674,57+2,46%

Вчора індекс Українській біржі провівши майже всю торгову сесію в позитивній зоні, і підростаючи по ходу торгів на 1,3%, за результатами торгової сесії все ж знизився на незначних 0,05%. Імовірно, учасники місцевого ринку акцій визначались з напрямком подальшого руху ринку і своїх наступних дій. Обсяги торгів на Українській біржі цієї середи суттєво знизились в порівнянні з піковими обсягами попередньої торгової сесії та все ж були відносно непоганими, як для останнього часу, в півтора рази перевищивши середні за останні півроку. Технічна картина на ринку наразі вказує на можливість, як наступного росту, так і зниження ринку, та, все ж, здається, дещо більше сигналізує про можливий наступний ріст ринку. Індексні акції на УБ вчора торгувались різнонаправлено без занадто сильної динаміки. Акції Райффайзен банк Аваль продовжили своє зростання, а акції «Укрнафти»  - зниження. Акції банку додали 1,5% по ціні останньої угоди після росту за результатами попередньої торгової сесії на 3,3% (відповідно +0,9% та 3,2% по цінам закриття), а нафтової компанії знизились на 1,7% по ціні останньої угоди після суттєвої просадки днем раніше на 5,4% (-0,6% та -5,25% по цінам закриття). Причини, які стоять за цими рухами – фундаментальні. Це – радикальне покращення фінансових результатів банку та можливі, чи краще сказати, імовірні  проблеми з санацією «Укрнафти».

Основні світові фондові індекси вчора значно підросли. До речі, з регіональних індексів найкраще відновився британський FTSE 100, значення якого, на відміну від інших відомих фондових індексів навіть перевищили значення до голосування. Частково це пояснюється тим, що на Лондонській фондовій біржі широко торгуються компанії з великим бізнесом у інших країнах, а британський фунт стерлінгів не відновився в ціні після референдуму. Різниця в курсах валют, відповідно піднімає ціну акцій таких компаній в фунтах. Крім того, зниження британського фунта позитивно для британських експортерів.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав 3,1%,  широкий фондовий індекс США S&P 500 – 1,7%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 2,1%.

Тим не менше, фахівці попереджають, що цей рух уверх може бути нестійким. Частково підтвердження цьому можна знайти в дохідностей державних облігацій та цінах на золото, а також в обсягах торгів на біржах. Дохідності державних облігацій розвинутих країн, незважаючи на певне зниження попиту, залишаються на рівні значно нижчому, ніж до референдуму у Сполученому Королівстві, ціни на золото – вищими, а обсяги торгів на фондових біржах в дві останні торгові сесії зростання були суттєво нижчими, ніж в дві торгові сесії зниження до цього. На ринки в найближчі кілька місяців буде негативно впливати політична невизначеність після референдуму у Великобританії, можливе сповільнення темпів росту світової економіки та, якщо начистоту, дуже велика поточна ринкова оцінка фондового ринку США, де поточне трейлінгове значення P/E 12 місяців є занадто високим.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно знижуються. В той же час індекс MSCI EM підростає на 0,9% через ріст цін акцій в Азії, на ринках, які не застали вчорашнього підйому на західних фондових біржах. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів, фондові ринки Європи, за виключенням Британії на початку торгів не сильно знизяться, в Лондоні ціни акцій в середньому несильно підростуть.

Що ж стосується місцевого українського ринку акцій, то виходячи з технічної картини та спокійних торгів в останні дні, разом з вчорашнім тяжінням до росту цього ринку, сьогодні можна було б, скоріше, очікувати деякого підйому цін акцій на УБ. Проте, на місцевий ринок може тиснути сьогоднішнє зниження на фондових біржах Європи та США, яке поставить під певний сумнів ріст на цих біржах за результатами двох попередніх торгових сесій. Сьогодні, як і вчора, імовірно, учасники місцевого ринку ще будуть визначатись по своїм подальшим діям. Незначну перевагу, все ж варто віддати сценарію невеликого зростання на Українській біржі цього четверга, враховуючи певну, хоча й несильну, перевагу факторів, які говорять про можливість такого росту, включаючи і позитивну динаміку зовнішніх ринків днем раніше.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 июня 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду