Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 1 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 688,65+2,09%

Вчора місцевий український ринок акцій відзначився сильною позитивною динамікою, підхопивши естафету основних від світових фондових ринків. З технічної точки зору, дуже важливим є те, що значення індексу Українській біржі на закритті торгів після вчорашнього його росту на 2,5% є максимальним за останні три з половиною місяці, з 14 березня 2016. Технічна картина індексу УБ після вчорашнього росту – це фактично продовження малюнку торгів, який склався до референдуму у Великобританії – слабкий ріст в середньому при суттєвій волатильності – день чи два росту, та день або два наступного зниження. Вчора суттєво додали всі індексні акції УБ; більше за інші, на 3,7% підросла ціна акцій «Укрнафти», яка до цього сильно знизилась. Обсяги торгів на Українській біржі цього четверга незначно знизились в порівнянні з попередньою торговою сесію, і на третину перевищили середні за останні півроку. Це - непогано.

Незважаючи на слабко негативний вчорашній початок торгів в Європі, фондові індекси регіону вчора за результатами торгів підросли, хоча і не так сильно, як в попередні торгові сесії. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав цього четверга трохи більше 1%. Аналогічна картина протягом вчорашніх торгів слалась і в США, де широкий фондовий індекс США, S&P 500, після першої години невиразного руху зі слабким зниженням, далі, протягом решти торгової сесії додавав, і, в результаті, виріс на 1,4%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 1,5%.

Що є найбільш значимою причиною суттєвого росту на світових фондових ринках в останні дні – однозначно сказати важко. Це може бути і усвідомлення того, що Сполучене Королівство може принаймні ще два роки залишатись в складі ЄС – а це для фінансових ринків тривалий термін. Тому зі зниженням можна не спішити – для цього буде ще час та приводи. Це може бути і фактор того, що спекулянти, в основній масі не чекали такого результату референдуму, і тому в перші торгові сесії після оголошення його результатів хедж-фонди втратили пару відсотків своїх активів. Тепер вони відігрують свої втрати, адже саме вони разом з трейдерами домінують на коротких часових проміжках на фондових ринках, в значній мірі визначаючи їх короткий рух. Після часткового нетривалого розпродажу довгостроковими інвесторами, їм було можливо грати на підвищення. Може бути і дещо інше – рух вниз на ринках був певним перебільшенням значимості події. Одні цим рухом хотіли зумисне показати можливі ризики Brexit, інші – діяли або емоційно, або перестраховувались. Окрім всього цього, тепер керівники ФРС говорять про те, що до кінця поточного року можливий лише одноразовий підйом базової ставки в США, коли раніше говорилось про мінімум два таких підвищення.

Так чи інакше, європейські фондові індекси наполовину відіграли свої недавні втрати, в той час, як американські індикатори наблизились до своїх недавніх локальних максимумів, відігравши 80% втрат після голосування в острівній державі, а індекс MSCI EM, який насправді не так вже сильно знижувався, наразі вже перевищив свої значення перед оголошенням результатів волевиявлення британців.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються, на європейські торгуються різнонаправлено, але більше підростають. Індекс MSCI EM додає поміркованих 0,4%, що не дивно після його сильного відновлення протягом попередніх трьох днів.

Сьогодні, після вчорашнього сильного росту на локальному українському ринку акцій, можлива його невелика негативна корекція. Хоча скидати сценарій продовження росту не варто, але вона все ж дещо більш імовірна, виходячи з малюку торгів останнього місяця. Це впишеться в загальну картину торгів минулого місяця, і ніяк не порушить тренд слабкого середньострокового відновлення на Українській біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 июля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду