Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 4 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 730,82+6,12%

Минулої п’ятниці місцевий український ринок акцій добре підріс, переломивши в позитивну сторону тренд слабкого позитивного зростання, яке спостерігалось на Українській біржі протягом останніх трьох тижнів. Технічно це означає, що ринок може ще більше піти вверх, а окремі учасники ринку набули впевненості в майбутній позитивній динаміці місцевого ринку акцій. На більшому графіку тепер видається, що індекс УБ, який додав минулої п’ятниці 2,1%, після тривалої паузи продовжив сильний зростаючий рух, який зародився ще в кінці березня 2016. Останнього дня минулого тижня буквально «вистрілили вверх» акції «Донбасенерго» та Райффайзен банк Аваль, які додали по цінам останньої угоди відповідно 6,5% та 4,9% (6,3% та 4,9% по цінам закриття). Щоправда акції «Донбасенерго» підросли на зовсім невеликих обсягах, що в якійсь мірі породжує сумніви стосовно якості росту на УБ того дня. Однак, при цьому, обсяги торгів цією акцією минулої п’ятниці були на рівні звичайних для цього емітента. Тобто, нічого неординарного в обсягах торгів цими акціями минулої п’ятниці - немає. Просто вони традиційно незначні. До минулого четверга акції цієї компанії електричної генерації помітно просіли, і з квітня відставали від зростаючого індексу Українській біржі. Того дня зросли всі індексні акції, однак ріст в трьох інших був поміркованим. Що ж стосується акцій банку, то вони з початку квітня 2016 суттєво випереджали ріст індикатору місцевої біржі, і вели себе «краще ринку» з листопада 2015. В основі такої поведінки значне покращення фінансових показників банку, в тому числі, після проведення великої додаткової емісії в кінця минулого року та створення резервів, вихід на добре прибуткову роботу.

Обсяги торгів на Українській біржі минулої п’ятниці різко впали в порівнянні з попередніми торговими сесіями, і склали приблизно половину середньоденного обсягу за останні півроку. Це також породжує сумніви, щодо якості ралі в останній день минулого тижня.

Того ж таки дня, основні світові фондові індекси продовжили зростання, яке розпочалось минулого вівторка після різкої корекції на фоні рішення про Brexit. Зростання було слабшим, ніж у попередні три торгові сесії, що не дивно, враховуючи значну ступінь відновлення фондових ринків після падіння. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав того дня 0,7%, широкий фондовий індекс США, S&P 500 – 0,2%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, -  0,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Індекс MSCI EM додає 0,5%, і, таким чином, перевищує свої два попередні локальні максимуми. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів, фондові ринки Європи, з британським включно, на початку торгів несильно підростуть.

Сумніви стосовно якості ралі на світових фондових ринках породжують унікально низькі дохідності державних цінних паперів, що говорить про те, що інвестори, скоріше за все, не стали масово викуповувати назад акції після падіння, а ріст на фондових ринках може бути в значній мірі породженням торгівлі спекулянтами – з оборотами та без реального збільшення активів цих учасників в акціях. Тим не менш, і такий неякісний ріст – це також ріст. Якщо хтось хоче ще продати зараз продати пайові папери на цих ринках на вищих цінових рівнях - будь ласка. До речі, при незначному зниженні цін на золото минулої п’ятниці від та коло дворічних максимумів, сильно додало в ціні в останні дні срібло, що також є індикативним.

При цьому не можна сказати, що є якісь особливо значимі для світових фінансових ринків фундаментальні новини, крім вже відомих: результатів референдуму у Великобританії та затримки з підвищенням базової відсоткової ставки в США.

На фоні позитивного «прориву» на місцевому ринку акцій, дуже імовірним здається продовження руху нагору в перспективі тижня. Однак сьогодні, все ж, не виключена і негативна корекція. Дещо більш імовірним видається ріст цього понеділка на Українській біржі, як підтвердження відновлення більш позитивного тренду на місцевому ринку акцій, однак, при цьому трейдерам необхідно бути обережним, така імовірність ненабагато вища за помірковану корекцію – при цьому звертаємо увагу на згадані вище сильний ріст попередньої торгової сесії та при цьому зниження обсягів торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 июля 2016
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду