Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 13 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 714,99-0,33%

Вчора індекс Української біржі додав ще 1,2%, підрісши в лінії з основними світовими фондовими індексами. Обсяги торгів на місцевій біржі цього вівторка, як і днем раніше, були значно меншими за середні за останні півроку. Наразі трейдери по всьому світу слідують сценарію основних гравців на світових фондових ринках, професійних його учасників походженням із США. Саме ті, зазвичай, задають ритм торгів акціями і облігаціями по всьому світу, і це ще більш чітко проявляється в останні дні. Вочевидь, в останньому зростанні на світових фондових майданчиках проявляється в тому числі і невпевненість професійних учасників фондового ринку США в поведінці фондового ринку найбільшої економки світу в другій половині цього року. Тож, в останні дні, схоже, вони пробують «розігнати» фондові ринки максимально розумно вверх.

Вчора новий, недавно призначений Головний Стратег по акціям Америки (в широкому сенсі) найбільшої світової КУА BlackRock Кейт Мур на конференції Інвестиційного Інституту BlackRock, присвяченій поглядам цієї компанії на фінансові ринки в другій половині цього року, заявила що її ставлення до фондового ринку США являється досить обережним, враховуючи дуже вискоку оцінку цього ринку. КУА BlackRock має нейтральне ставлення до фондового ринку США на третій квартал поточного року, незважаючи на позитивні дані по економіці США.

В березні-травні поточного року Головний Стратег по інвестиціям Wells Capital Management, дочірньої КУА одного з найбільших банків США Wells Fargo Bank, Джім (Джеймс) Полсон кілька разів в своїх інтерв’ю CNBC підкреслював, що він вважає, що основний фондовий індекс США, S&P 500, досягне свого річного максимуму у 2200 пунктів десь в середині року і далі, імовірно, знизиться через зростання відсоткових ставок в США. Схоже, цей сценарій зараз реалізується. Індекс S&P 500 після вчорашнього росту на 0,7% і закриття при значенні 2152 пункти ще більше наблизився до відмітки у 2200 пункти, а відсоткові ставки по держаним облігаціям в США та інших країнах, які на днях досягнули своїх історичних мінімумів, вчора пішли вгору.

Тож, трейдерам і на місцевому українському ринку акцій варто, будуючи свою власну торгову стратегію, врахувати ці факти. Адже, після досягнення максимуму, фондовий ринок США своїм поміркованим зниженням буде негативно тиснути і на інші фондові ринки. Зараз краще орієнтуватись на поточний ріст на світових фондових майданчиках, тримаючи цю обставину в умі. Щоправда, місцевий ринок акцій має свою власну тему – покращення макроекономічної ситуації і фінансової стабільності в Україні як макрофактор, як, і фінансових показників місцевих емітентів. Ці чинники, на час можливого зниження на фондових біржах США, можуть переважити негативний вплив цього ринку на ціни місцевих акцій.

Вчора зростала переважна більшість світових фондових ринків, включаючи Європу і країни, які розвиваються. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 цього вівторка додав 1,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - 0,9%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко знижуються, індекс MSCI EM  додає скромних 0,1%. Згідно з IG на відкритті фондові індекси Європи можуть слабко знизитись.

Технічна картина на місцевому ринку акцій доволі сприятлива, і вказує на високу імовірність продовження середньострокового росту цін місцевих акцій. Проте, сьогодні, після росту останніх днів, місцевий український ринок акцій, як і основні світові фондові ринки, може взяти невелику паузу. Тож, ціни акцій, які торгуються на Українській біржі, можуть цієї середи, як слабко підрости, так і слабко знизитись.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 июля 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду