Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 14 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 711,8-0,45%

Вчора місцевий український фондовий ринок зробив паузу в своєму рості, як і переважна більшість основних світових фондових ринків. За результатами торгів цієї середи індекс Української біржі знизився на поміркованих 0,3%. Результати вчорашніх торгів акціями по світу були доволі очікувані на фоні того, що основні фондові індекси протягом приблизно тижня зростали, і досягли, перевищили, чи підійшли до своїх недавніх локальних, а американські - історичних максимумів. Обсяги торгів на УБ цієї середи ще більше знизились і приблизились до мінімальних за останні півроку. Вчорашня цінова динаміка у місцевих індексних акцій була слабка: чотири з п’яти паперів слабо знизились в ціні, ціна акцій «Укрнафти» слабо підросла. На локальному фондовому  ринку, як і на основних фондових біржах, до виходу квартальної звітності за другий квартал 2016, відчувається брак торгових ідей і в цілому, і в окремих емітентах.

Сьогодні, після паузи, світові фондові індекси мають підрости. Про це ще вчора свідчила лише поміркована корекція на одних фондових біржах та дуже невелике зростання на інших. Тобто ринки не коригувались донизу після зростання, а це є ознакою їх подальшого росту. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно додають, підтверджуючи тезу про сьогоднішній рух уверх. Поки немає нічого поганого, трейдери на фондовому ринку США тягнуть ціни акцій потихеньку догори, даючи собі і іншим професійним учасникам ринку трохи більше заробити перед можливим слабким зниженням фондових активів в США, що також штовхає ціни акцій і на інших ринках догори. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів, європейські фондові індекси на відкритті торгів в Європі помітно зростуть. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зранку додає помірковані півпроцента.

Що стосується фундаментальних новин, то тут особливих змін немає. Тема низьких відсоткових ставок домінує в умах фінансистів. Сьогодні до неї може додати засідання Банку Англії, який може знизити базову ставку, а в серпні піти і на програму кількісного пом’якшення, вважають фахівці. Процедура виходу Великобританії з ЄС може негативно позначитись на економіці країни, і центральний банк, як і Мінфін цієї країни планують вдатись до певних заходів для нейтралізації короткочасних можливих негативних наслідків. Вчора в Сполученому Королівстві королевою була призначена чи затверджена новий прем'єр-міністр Тереза Мей, а вона призначила нових міністрів.

Вчора – позавчора була опублікована цікава думка технічного фахівця з фондових ринків Bank of America Merrill Lynch, який зазначив, що фондовий ринок США має рідкий технічний сигнал для суттєвого подальшого зростання, а саме, раніше, коли фондовий ринок цієї країни два роки не сильно зростав і не знижувався, то наступний його рух був сильним рухом наверх. Ця теза вже подавалась не раз раніше, десь на початку 2016, і повторювалась не так давно. Проте, переважна більшість фахівців скептична. Фондовий ринок США досить дорогий, прибутки корпорацій не зростають, і рентабельність їх реалізації на рекордному рівні – тобто, скоріше вона буде знижуватись, ніж зростати. Ціни акцій зростали вже сім років, що є дуже тривалим періодом, а у всіх на пам’яті ще свіжі події 1996-2002 років та 2007 року, коли фондовий ринок США зайшов в суттєво переоцінку, і потім дуже сильно провалювався, а після максимуму початку нульових не давав хорошої дохідності протягом десяти років. Наразі ФРС США має дуже сильно роздутий власний баланс, і з цим треба щось також робити, а ринок праці цієї країни близький до насичення. Таким чином ФРС не може сильно тягнути з діями, які б хоча б трохи нормалізували ситуацію в грошово-кредитній сфері США. Збільшення ринкових мультиплікаторів є наразі сумнівнім шляхом, вважать фінансисти, і очікують від поточного сезону корпоративної звітності, а точніше передбачень самих корпорацій США, які будуть супроводжувати квартальні звіти, відповіді на питання, якими будуть їх прибутки в кінці цього року. Навряд чи відповідь на це питання буде ясною і занадто позитивною. Однак, «сюрреалістичне», як деякі називають його деякі, поточне інвестиційне середовище – при рекордно низьких відсоткових ставках державних облігацій (а певному числі випадків і негативних номінальних), пласка крива їх дохідності сприяють утриманню високих цін акцій на фондовому ринку США, оберігаючи його в найближчі місяці, чи, навіть, квартали від великого провалу.

На такому загальному фоні сьогодні від локального ринку акцій більш логічно очікувати слабкого росту, що, звичайно, не є на 100% заданим.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 июля 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду