Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 15 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 718,13+0,89%

Вчора місцевий фондовий ринок несподівано проявив слабкість, несильно знизившись другий день підряд, на фоні вчорашньої позитивної торгівлі на зовнішніх ринках. Індекс Української біржі цього четверга втратив 0,45% після зниження днем раніше на 0,3%. Варто відзначати, що по ходу вчорашніх торгів головний індикатор місцевої біржі втрачав, ще більше, як і днем раніше. В моменті його втрати досягали 0,8% (днем раніше 0,95%). Таким чином місцевий ринок акцій вчора проявив свій власний характер і пропустив можливість для росту. Можливо, на місцевих учасників фондового ринку до певної міри негативно вплинула інформація про те, що МВФ може відкласти українське питання до після річних канікул. Індексні акції закінчили вчорашні торги різнонаправленим рухом без сильної динаміки: ціни двох індексних паперів УБ зросли, трьох - знизились; зниження було більшим за зростання. Обсяги торгів вчора на Українській біржі суттєво підросли в порівнянні з двома попередніми днями, і наблизились до середніх за останні півроку, залишившись приблизно на 20% нижчими.

Вже після закриття вчорашніх торгів на Українській біржі з’явились дві помірковано позитивні новини для українських емітентів. Це – отримання замовлення Крюківським вагонзаводом на постачання 21 пасажирського вагону для Укрзалізниці на суму 303 млн. грн. та зростання експортних цін на український металопрокат. Крюківський завод нещодавно закінчив поставку в Туркменістан 750 вантажних вагонів по контракту підписаному на початку цього року.

Вчора всі основні світові фондові індекси зросли з азійськими включно. Основні світові фондові ринки перебували останніми днями в стадії безпроблемного безупинного росту. Вузький, консервативний фондовий індекс США, Dow Jones industrial average вчора закінчив торги на історичній рекордній відмітці третю торгову сесію підряд, а широкий фондовий індекс США S&P 500 мав рекордне закриття четвертий день поспіль. Ці індекси додали відповідно непогані 0,7% та 0,5%; непогані, якщо прийняти до уваги той факт, що індикатори торгуються на історичних максимумах і зростали в попередні дні. Приводом для вчорашнього росту послужила непогана звітність банку JPMorgan Chase, опублікована ранком. Якщо індекс S&P 500 закінчить торги позитивно і сьогодні, то це буде перший тиждень, коли цей індикатор зростав кожного дня тижня з березня 1998 року.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 цього четверга додав 0,8%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - 1,1%. Індикатор STOXX Europe 600 наблизився до значень, які були до недавнього референдуму у Великобританії, а індекс MSCI EM вже пару днів, як перевищив попередній локальний максимум 2016 року і, здається, продовжує невпинне зростання.

Вчора, підтверджуючи рух на фондових ринках, ціни державних паперів по світу знижувались, як і ціна золота.

Сьогодні зранку після сильного росту попередніх днів ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси закономірно помірковано коригуються вниз. Індекс MSCI EM додає в межах 0,3-0,4%. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи можуть слабко знизитись.

З фундаментальних світових новин для фінансових ринків. Банк Англії залишив базову ставку незмінною, пообіцявши з немалою імовірністю знизити її в серпні. Аналітики очікували зниження ставки на 0,25%. Аргументом на користь утримання від руху, імовірно, послужила сприятлива ситуація на фінансових ринках. Китайський ВВП зріс в другому кварталі на 6,7% що на даний час непогано. Ріст відбувся за рахунок сектору нерухомості Обидві новини – слабо позитивні для фінансових ринків.

Враховуючи зниження останніх двох днів на Українській біржі, та позитив зовнішніх фондових ринків, сьогодні на місцевому ринку акцій можна було б очікувати зростання. З іншої сторони технічна картина в індексі УБ – слабке послідовне зниження протягом двох днів, і все ще певна віддаленість від рівня підтримки у 700 пунктів - не заперечує ще одного дня незначного зниження цін місцевих акцій. Таке протиріччя вказує на можливість незначного цінового руху на Українській біржі в останній робочий день цього тижня в обох напрямках.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 июля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду