Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 19 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 714,09+0,02%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,6%. В результаті цього, а точніше динаміки на місцевому ринку акцій, починаючи з 6 липня, чи, краще, 11 липня, в індикаторі місцевої біржі сформувалась картина слабкого зростання, при якому день, іноді – два росту чергуються з днем – двома зниження. Така картина вже спостерігалась раніше не так давно в певні часові проміжки на місцевій біржі: на початку – в середині травня та в середині червня цього року. Вчора чотири з п’яти індексних акцій УБ знизились. В цінах цих акцій вчора переважала несильна динаміка. Найбільше знизились в ціні акції «Укрнафти» - на 1,6% (по ціні останньої угоди). Ціни решти індексних паперів Української біржі вчора змінились менше відсотка чи, навіть пів відсотка. Активність торгів на Українській біржі цього понеділка була близька до рекордно низької.

Динаміка на основних світових фондових майданчиках була переважно маловиразною, слабко позитивною. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 цього понеділка зріс на 0,2% після зниження минулої п’ятниці приблизно на ту ж величину. Широкий фондовий індекс США S&P 500  першого дня цього тижня підріс на 0,2% і вийшов на новий історичний максимум. Індикатор з кінця червня демонструє майже безперервне зростання. Однак у дуже багатьох, в тому числі і знаних фахівців, виникає питання, чи має бути основний фондовий індекс США на такому високому рівні, як зараз, і чи виправдано це фундаментально. Немало з них дає негативну відповідь на це питання. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав поміркованих 0,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно знижуються. Індекс MSCI EM втрачає менше 0,1%. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи, дуже імовірно, знизяться.

Основними двома чинниками, які впливають наразі на світові фондові ринки є наднизькі відсоткові ставки (перш за все по державним цінним паперам) та звітність корпорацій за другий квартал 2016 року. Таке середовище створює, як кажуть окремі фахівці «відсутність сильної конкуренції» для акцій – що є звичайно певним перебільшенням. Але перевищення фінансових результатів над зумисне заниженими очікуваннями дає приводи для підтримки фондових індексів на високому рівні і позитивної їх динаміки, принаймні, в США.

Українським учасникам ринку теж варто звернути увагу на квартальну звітність вже місцевих емітентів, яка почне публікуватись на днях.

За таких умов, сьогодні, можна з приблизно рівною імовірністю очікувати, як зростання, так і зниження місцевого українського ринку акцій. Сьогоднішня торгова сесія може бути продовженням вчорашньої слабко негативної динаміки і днем розвороту наверх. Що здається більш визначеним так це те, що цінова динаміка на Українській біржі сьогодні буде, імовірно, слабкою.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 июля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду