Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 21 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 716,19+0,38%

Вчорашні торги акціями на Українській біржі у великій мірі були схожими на торги днем назад. Дуже подібно, на початку вчорашніх торгів індекс УБ трохи провалився, але далі протягом майже всієї торгової сесії плавно зростав, і торги закінчились з невеликою негативною зміною індексу біржі – мінус 0,1%. Певною відмінністю був менш сильний провал вчора, перехід індикатора в позитивну зону в другій половині дня, і негативний рух індексу УБ безпосередньо перед закриттям торгів. Окремі індексні акції Української біржі змінились за результатами торгової сесії цієї середи ще менше, ніж днем раніше. Зміна цін жодної акції не перевищила 1%, а чотири з п’яти індексних паперів за результатами вчорашніх торгів знизились в ціні в діапазоні від мінус 0,14% до мінус 0,19%. Обсяги торгів незначно знизились в порівнянні з попередньою торгової сесією, і були значно меншими за середні за останні півроку. На місцевому ринку акцій відчувається сильний вплив періоду масових відпусток в Україні, а також вплив слабкої динаміки на зовнішніх ринках.

На основних світових фондових біржах цієї середи також переважала невиразна торгівля, особливо, якщо взяти до уваги торгові результати ще кількох попередніх торгових сесій. Та все ж, вчорашній день відзначився тим, що фондові індекси Європи та США зробили вчора певний ціновий рух нагору, який був більшим за той, що можна було б очікувати від заспокоєння торгів, яке намітилось за результатами кількох попередніх торгових сесій, і позначили картину імовірного подальшого зростання на фондових ринках цих регіонів. До певної міри це було очікуваним. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав цієї середи 1%.  Широкий фондовий індекс США S&P 500  вчора  зріс на 0,4%. Вузький консервативний фондовий індекс США Dow Jones Industrial Average підріс та закрився на рекордній відмітці сьому торгову сесію поспіль. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в середу додав 0,3%.

Причиною вчорашньої позитивної динаміки на фондовому ринку США називають вихід кращої за очікування фінансової звітності корпорацій країни, а також відсутність альтернативи для інвестицій через дуже низькі дохідності боргових інструментів. Фондові ринки інших країн зараз у великій мірі слідують за фондовим ринком США. На європейських біржах також очікують сьогоднішнього рішення ЄЦБ по ставками та наступної прес-конференції Глави банку Маріо Драгі.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси, за виключенням британського, слабко додають, як і індекс MSCI EM, що приростає менш, ніж на 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку торгів на біржах, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи, несильно зростуть за виключенням британського FTSE 100, який слабко знизиться.

Після вчорашнього невеликого зниження індексу УБ та, виходячи в цілому зі слабо позитивної динаміки основних зовнішніх ринків в останні дні, за результатами сьогоднішніх торгів найбільш імовірним видається слабка позитивна зміна індикатору основної місцевої фондової біржі. Однак, при такій вузькій торгівлі, як зараз, зовсім не виключений і слабкий негативний результат. Варто також пам’ятати, що торгівля у вузькому діапазоні дуже часто закінчується певним різким рухом в будь яку сторону, або ж при такій відносно тривалій динаміці можливі сплески, як, наприклад, той що був учора на фондових ринках Європи та США. Виходячи с цих сценаріїв, при розподілі їх ймовірностей по низхідній у порядку згадування, здається, трейдерам і варто складати плани на сьогоднішні торги.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 июля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду