Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 22 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 711,6-0,64%

Вчорашні торги акціями на Українській біржі закінчились позитивним результатом. Індекс біржі підріс на 0,4%. На графіку індикатору УБ намітились картина дуже слабкого зростання. Ціни індексних акцій вчора мінились різнонаправлено. Їх динаміка збільшилась в порівнянні з дуже слабкою динамікою попереднього дня, коли зміна цін жодної акції за результатами торгів не перевищила 1%, а чотири з п’яти індексних паперів змінились в ціні в діапазоні 0,14%-0,19%. Обсяги торгів на УБ цього четверга значно підросли в порівнянні з слабкими і дуже слабкими обсягами торгів попередніх трьох торгових сесій, але, все ж не дотягнули до середніх за останні півроку. Період масових відпусток та відсутність торгових ідей, як і слабка динаміка зовнішніх ринків, дають про себе знати.

Серед місцевих корпоративних новин варто виділити засідання Наглядової ради «Укрнафти» по визначенню параметрів і процедури досудової санації компанії та по підготовці до зборів акціонерів компанії. МЕРТ повідомляє про те, що борги «Укрнафти» перед державою з урахуванням штрафів та пені виросли до 15,3 млрд. грн.. Збори акціонерів «Укрнафти» заплановані на 15 серпня 2016.

Промислове виробництво в Україні в червні скоротилось в порівнянні з червнем минулого року на 3,4%, а з поправкою на кількість робочих днів - на 2,9%. В травні ріст промвиробнцтва в порівнянні за аналогічним періодом минулого року склав 0,1%, в квітні – 3,7% і в березні – 4,2%. Тут слід врахувати нижчу базу порівняння на початку року. Новина є негативною, в тому числі і для місцевого фондового ринку.

На основних західних фондових біржах вчора видався негативний день з несильною динамікою. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився цього четверга на 0,1%.  Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив 0,4% після росту на ту ж саму величину днем раніше. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього четверга  додав символічні 0,05%.

Причиною вчорашнього невеликого зниження на західних фондових біржах є те, що ці фондові ринки сильно зросли за останній час і їм потрібна принаймні певна паузу. Ріст ринків був значимим, і він почав сильно сповільнюватись останніми днями. На американський фондовий індикатор вчора також до певної негативно вплинуло суттєво вчорашнє зниження цін на нафту, яке склало близько 2%. Прибутки американських корпорацій за другий квартал 2016, по вже опублікованій фінансовій звітності, демонструють певний ріст, і перелом негативного тренду останніх кварталів. Останні економічні показники в США опубліковані на днях вказують на продовження економічного зростання. Світові фондові ринки очікують засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС наступного тижня. Фактор дуже низьких відсоткових ставок по світу відіграє важливу роль для підтримання сьогоднішніх високих цін акцій в США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко підростають, на європейські – мають різнонаправлену динаміку. Індекс MSCI EM втрачає 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку торгів на біржах, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи, несильно знизяться.

Враховуючи характер торгів на Українській біржі останніми днями та поведінку зовнішніх ринків, від сьогоднішніх торгів на місцевій українській біржі слід очікувати слабкої динаміки. Імовірності росту та зниження основного фондового індикатору Україні видаються приблизно рівними.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 июля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду