Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 27 июля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 721,07+0,35%

Вчора індекс УБ знизився на 0,3% після росту днем раніше на 1,3%.

Вчорашня  торгова сесія на Українській біржі була другою після того, як стали відомі фінансові результати переважної більшості емітентів з індексної корзини УБ. Це була перша повна торгова сесія, коли результати всіх емітентів індексної корзини були вже відомі. Як вже детально описувалось в минулому огляді, фінансові результати, як для поточної ситуації, вийшли в цілому хорошими. На це ціни місцевих акцій відреагували ростом ще позавчора. Вчора в першій половині дня ріст на Українській біржі продовжився. Однак, вже другій ціни акцій почали знижуватись, і торги закінчились негативним результатом. За результатами  вчорашніх торгів знизились чотири з п’яти індексних акцій. Лише акції «Райффайзен банк Аваль», емітента, який показав дійсно вражаюче великий прибуток, цього вівторка підросли в ціні, додавши ще 1,6%. Можливо, місцеві учасники ринку зробили висновок, що ціни місцевих акцій вже достатньо додали в попередній період часу і, наразі, ще й після росту попереднього дня, вже у великій мірі відображають позитивні зміни у фінансових показниках місцевих емітентів, з урахуванням все ще доволі великих ризиків інвестування в Україні. Якщо вдатись до міжнародних порівнянь, то стане зрозуміло, що українські компаній електричної генерації та українська нафтова компанія, торгуються по галузевим коефіцієнтам. відповідно, в 1,5-2 та 4 рази дешевше своїх найближчих іноземних аналогів, і хтось може вирішити, що така значна різниця зараз виправдана сполученням, як більш негативних факторів з точки зору майбутніх показників українських компаній, так, і істотно більших ризиків інвестування в Україну.

Обсяги торгів на Українській біржі вчора дещо знизились в порівнянні з обсягами у попередню торговою сесію, але залишились вищими за середні за останні півроку.

Технічно, після росту цього понеділка і наступного вчорашнього зниження, індекс УБ позначив певний рух нагору, який, однак, судячи по графіку індикатору, навряд чи продовжиться великим зростанням.

Що стосується світових фондових ринків, то наразі їх учасники очікують рішення чергового засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, яке буде оголошене сьогодні.

Торгівля ж на світових фондових ринках відбувається останнім тижнем у дуже вузькому торговому діапазоні коло локальних чи історичних максимумів. Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав 0,1%. Фондові індекси США закінчили вчорашню торгову сесію з дуже невеликими і різнонаправленими змінами. Широкий фондовий індекс S&P 500 майже не змінився. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси додають. Індекс MSCI EM зростає на 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до офіційного початку торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси підростуть.

На цьому фоні від локального ринку акцій не слід очікувати сьогодні сильної динаміки. Місцевий ринок акцій сьогодні продовжуватиме «осмислювати» своє позиціонування. З приблизно рівними ймовірностями індекс УБ сьогодні може, як слабко підрости, так і слабко знизитись. Дуже незначну перевагу, скоріше, слід віддати слабкому росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 июля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду