Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 1 августа 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 711,36-0,78%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 1,1%, зробивши паузу в рості. Доволі очікувана динаміка, враховуючи зростання попередніх днів та помітний підйом індикатору днем раніше. В цей день знизились всі п’ять індексних акцій УБ. Поки картину росту на локальному ринку акцій це зниження не розрушило, хоча й дещо попсувало. Обсяги торгів акціями на Українській біржі останнього дня минулого тижня суттєво знизились в порівнянні з двома попередніми торговими сесіями і склали приблизно 60% середньоденних за останні півроку.

Основні західні фондові індекси минулої п’ятниці несильно підросли. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 того дня додав 0,7%, широкий фондовий індекс США, S&P 500, – 0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, навпаки, минулої п’ятниці знизився на 0,2%.

Серед подій, які враховують учасники світових фондових ринків, і які варто виділити з точки зору впливу на місцевий український ринок акцій: 1) зростання до річного максимуму (якщо виключити кілька тижнів на початку періоду) фондового індексу країн, які розвиваються, на фоні зниження ймовірності зростання базової ставки в США в поточному році, 2) невисокий темп зростання ВВП в США в другому кварталі 2016 року, 3) зниження корпоративних прибутків по всьому світу, 4) заяву одного з найбільш впливових чиновників ФРС США, президента Федерального резервного банку Нью-Йорку Вільяма Дадлі, про політику відсоткових ставок в США.

ВВП США в другому кварталі 2016 року зріс на 1,2% після слабкого росту в першому кварталі 2016 на 0,8%. Це набагато менше, ніж очікували аналітики – 2,6%. Причиною гіршої динаміки є скорочення запасів в країні. Цей чинник є тимчасовим, і зростання запасів додасть в ріст економіки США в наступних кварталах. Компонента ВВП, яка базується на внутрішньому споживанні, була доволі сильною.

Наразі опубліковані корпоративні прибутки 2/3 компаній, які входять до складу індексу S&P 500 та приблизно такого же відсотку компаній, які входять до складу широкого загальноєвропейського індексу STOXX Europe 600. Зведений прибуток компаній з індексу S&P 500 знизився на 3,3 відсотка в порівнянні з попереднім роком, а продажі просіли на 0,5 відсотка. Без урахування результатів енергетичних компаній, прибутки зросли на 1,1 відсотка і продажі додали 3 відсотки. При цьому, імовірно, найнижче значення корпоративних прибутків за останній період спостерігалось в першому кварталі поточного року, зазначають фахівці. Уже з другого кварталу почався ріст, який продовжиться, сподіваються вони. В Азії і Європі справи йдуть гірше, повідомляє агентство Блумберг. З 294 компаній, акції яких входять до складу  MSCI AC Asia Pacific Index, і які вже опублікували результати за минулий квартал, прибутки впали на 19 відсотків. В Європі, прибуток двох третин компаній, акції яких входять до складу індексу Stoxx Europe 600 знизився на 14 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Голова ФРБ Нью-Йорку Вільям Дадлі, який вважається наближеним до Голови ФРС Джанет Єллен, виступаючи на конференції в Індонезії, висловив думку, що швидке підвищення ставки по фондам ФРС США до кінця року, можливо, може принести більше шкоди, ніж користі. З обережності краще трохи запізнитись в підйомі ставок, ніж випередити події, такою була його думка. З іншої сторони він сказав, що ФРС, дуже імовірно, буде підвищувати відсоткову ставку набагато швидше і більше, ніж зараз думає переважна більшість учасників фінансових ринків. Ринки в цілому ставлять лише на одне підвищення ставки на 0,25% до кінця 2017 року. Велике запізнення з підвищенням облікової ставки в США може привести до сплеску інфляції, і необхідності дуже швидко та сильно піднімати ставку, що не є корисним для економіки, вважає Дадлі.

На цьому фоні провідні учасники світових ринків акцій, скориставшись можливістю і приводом (низькі відсоткові ставки, і імовірність росту корпоративних прибутків) потихеньку грають на підвищення, поки ще є така можливість.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси додають. Індекс MSCI EM зростає більше, ніж на 1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси, помітно зростуть.

На цьому зовнішньому фоні та враховуючи зниження місцевого ринку акцій минулої п’ятниці, найбільш імовірним сценарієм торгів на Українській біржі видається ріст.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 августа 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Еженедельный обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду