Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 2 августа 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 710,52-0,12%

Вчора індекс Української біржі втратив ще 0,8%. Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 1,1%. За вчорашній день знизились в ціні всі чотири індексні акції, по яким в цей день були торги. Угод з акціями Райффайзен банк Аваль вчора не було. Це дуже велика рідкість. Останній раз торгова сесія, коли акції банку зовсім не торгувались датована 11 лютого 2016. Важливим є те, що вчора на закритті індекс УБ досяг відмітки у 711,4 пункти, що є, фактично на рівні його підтримки. Мінімальне значення за останні три тижні до цього було 711,6 пунктів, і досягнуто воно було 22 липня. Лінія підтримки сформована цим значенням та значенням у 711,8 пунктів на дату 14 липня. Нижче індикатор місцевої біржі знаходився лише до 12 липня 2016. Що примітно, обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора суттєво виросли, і в два рази перевищили середньоденні за останні півроку та рік. Технічна шкода індексу через дводенне зниження індексу до його рівня підтримки через збільшення обсягів торгів виглядає більш загрозливою. До цього додається і чітка негативна динаміка індикатору УБ в останні дві торгові сесії, на фоні більш слабого підйому останніх трьох тижнів.

На світових фондових ринках в перший день цього тижня продовжились невиразні торги коло локальних чи історичних максимумів. Американський індекс Dow Jones знижується вже шосту торгову сесію поспіль. Однак, зниження це дуже слабке. Вчорашня втрата цього фондового індикатору склала 0,15%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора знизився на 0,13%. Індексу S&P 500 дещо допомагає зростання цін високотехнологічних компаній, які показали хороші фінансові результати в другому кварталі 2016. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 за результатами вчорашньої торгової сесії втратив 0,6%. А от композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, навпаки, незважаючи на негативний корекційний рух цін на нафту, вчора підріс на 1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають, на європейські знижуються. Індекс MSCI EM втрачає 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси, несильно знизяться.

Вчора прозвучало кілька негативних заяв, що стосується американського фондового ринку. Серед них найбільш примітною є думка стратегів банку Goldman Sachs, який розіслав клієнтам попередження про своє негативне ставлення до американських акцій на тримісячному інтервалі. Стратеги банку говорять про можливу корекцію на американських фондових біржах з можливою втратою 5-10% в основних американських фондових індексах від поточних рівнів. Разом з тим, стратеги банку залишаються нейтральними по відношенню до акцій на інтервалі 12 місяців та зберігають цільовий рівень S&P 500 2100 пунктів на кінець поточного року. Це на 3,3% нижче значення вчорашнього закриття.

По статистиці серпень та вересень є найгіршими місцями з точки зору дохідності американського ринку акцій. Разом з тим, багато стратегів та аналітиків зберігає більш конструктивну позицію по цьому фондовому ринку. Сем Стоваль, головний стратег по ринку американський акцій S&P Capital IQ, говорить про те, що інвестори мають скористатись можливим зниження у наступні два місяця, щоб докуповувати акції корпорацій США, які мають хороші довгострокові перспективи на зниженні.

На цьому фоні, при такій технічній картині на УБ, від локального українського ринку акцій сьогодні можна очікувати різної динаміки. З однієї сторони найдуться такі впливові трейдери, які захочуть «підняти ринок» від його рівня короткострокової підтримки. З іншої, на фоні імовірного наступного невеликого зниження зовнішніх ринків, можуть знайтись і такі, що, з осторогу не встигнути зіграти на пониження, будуть продавати місцеві акції «продавлюючи ринок вниз».  Так що, мабуть, імовірності сьогоднішнього зниження та росту індексу місцевої фондової біржі приблизно рівні. Негативний результат сьогоднішніх торгів на Українській біржі, з суттєвою імовірністю, відкриє шлях для подальших втрат на місцевому ринку акцій. Тому, суто емоційно, та по розрахунку, хотілось би сподіватись на сьогоднішнє зростання.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 августа 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду