Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 5 августа 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 700,61+0,61%

Вчора індекс УБ знизився ще на суттєвих 1,6%. Всього за останні п’ять торгових сесій безперервного зниження індикатор місцевої фондової біржі втратив вже 3,9%. Технічна картина в індексі Української біржі в останні дні – це крутий безнадійний рух вниз, якому, здається, немає кінця в найближчі дні. Хоча, на більш «продвинутих» фондових ринках рідко буває, щоб зниження продовжувалось тривалий час без відскоків наверх. Як буде на місцевому ринку акцій зараз - побачимо у найближчі дні. Також важко зрозуміти і причини настільки різкого падіння. Для цього, здається, немає ні чітких причин з точки зору зовнішніх факторів – поведінки світових фондових ринків чи фундаментальних новин, які б їх рухали ці ринки вниз, ні суто внутрішніх чинників – значимих негативних місцевих новин. Останнє стосується, як загального середовища, так того, що має вплив на  окремих емітентів. Зазвичай, на місцевому ринку акцій подібне мало місце, коли якийсь впливовий учасник ринку вирішував позбутись свого досить великого пакету місцевих паперів при невисокій ліквідності. Але ж для продажів зараз не дуже сприятливий час – період літніх відпусток. Немає достатньої кількості потенційних покупців, щоб викупити акції. Іншою імовірною причиною, є прогнозоване помітне зниження світових фондових індексів в наступні два місяці. Хтось може вирішити діяти на випередження. Хоча, якщо поглянути на графіки світових фондових індексів, ні про яке різке зниження там зараз не йде мова. Вони плавно знижуються, і дні зниження змінюють дні зростання. Це, скоріше нагадує плановий спокійний поступовий відступ, а не панічну втечу, як в останні дні на Українській біржі. До речі композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з урахуванням сьогоднішнього ранішнього зростання вийшов на новий локальний максимум. Зараз, індикатор MSCI EM лише на кілька відсотків нижче річного максимуму, досягнутого майже рік тому.

Обсяги торгів вчора на УБ суттєво підросли порівняно з минулими торговими сесіями, і майже в півтора рази перевищили середньоденні за останні півроку та рік. Вчора знизились всі п’ять індексних паперів УБ. Найменше вчора тратили в ціні акції «Донбасенерго» - 0,8%. Однією з можливих причин меншого зниження цих акцій є дуже низька капіталізація компанії – лише 12,5 млн. доларів США. На перший погляд це є смішною сумою для такої компанії. Іншою причиною може бути слабка ліквідність цих акцій, так що при продажі за них не можна виручити значних коштів.

Що стосується світових фондових ринків. Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс на 0,7%; широкий фондовий індекс США S&P практично не змінився. А от композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM,  додав 0,9%.

Найбільшим свіжим фактором для учасників світових фондових ринків вчора стало зниження ключової ставки Банком Англії. Рух був доволі очікуваним. Банк за рахунок монетарного стимулювання бореться з можливою рецесією у Великобританії після рішення про Brexit. Останні данні показали досить суттєве сповільнення економічної активності в секторі послуг в країні. Тим не менш, рух банку фондові ринки розцінили, як позитивний, через додатковий тиск на альтернативні дохідності акцій відсоткові ставки. Іншим значимим фактором для ринків є сьогодні публікація чергового звіту по праці в США. Вихід звіту, особливо, відносно сильного, може спровокувати подальші розпродажі на світових фондових ринках через більш чітку перспективу росту відсоткових ставок в США. Вчорашні публікації квартальної звітності в США навряд чи сильно порадували американських інвесторів. Проте, вони дивляться на проблему більш комплексно, приймаючи до увагу всі публікації, як і перспективу змін в найближчі квартали.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси, підростуть. Індекс MSCI EM, як вже зазначалось, додає 0,9%

Взагалі, здається, на сьогодні важко прогнозувати поведінку місцевого фондового ринку. Технічна картина переконливого зниження на місцевому українському ринку акцій, яка склалась в останні дні, начебто, практично гарантує продовження негативного тренду. І за цим може стояти, як вже зазначалось вище вище, суттєвий розпродаж впливовим учасником цього ринку на фоні його низької ліквідності. З іншої сторони технічна картина на світових фондових ринках, особливо, в індексі MSCI EM, чи скажімо, в фондовому індексі BET, сусідньої Румунії, говорить про зовсім інше, протилежне. І це, врахуємо, за відсутності якихось суттєвих негативних новин. Тож, слід приймати рішення в умовах значної невизначеності. Так і хочеться лишити це на розсуд трейдерів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 августа 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду