Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 8 августа 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 700,98+0,05%

Минулої п’ятниці після п’яти торгових сесій зниження індекс УБ, зрісши на 0,6%, нарешті показав, хоча і скромний, але позитивний результат. Всього за попередні п’ять негативних торгових сесій підряд до минулої п’ятниці індикатор місцевої фондової біржі втратив 3,9%. Рух наверх останнього дня минулого тижня був не дуже переконливим. Хоча і підросли в ціні чотири з п’яти індексних акцій УБ, лише ціна акцій «Центренерго» зросла трохи більше, ніж на 1%. Ціни всіх інших індексних паперів змінились незначно. Схоже, трейдери не переконані в напрямку подальшого місцевого фондового ринку. Обсяги торгів акціями на Українській біржі в останній день минулого тижня незначно перевищили середньоденні за останні півроку та рік. Технічна картина в індексі основної місцевої фондової біржі дещо підправилась. Якщо і сьогодні буде досягнутий позитивний результат, то можна сказати, що в своєму зниженні індикатор УБ зупинився лише трохи нижче своєї другої лінії опору, яка знаходиться на рівні 700 пунктів. Складається враження, що у місцевих учасників фондового ринку минулого тижня був фальшстарт, і вони раніше почали розпродажі, ніж це передбачалось логікою торгів на світових фондових ринках.

Позитивний місячний звіт по праці в США, опублікований минулої п’ятниці послужив приводом для росту світових фондових індексів. Американські фондові індекси S&P 500 та NASDAQ закінчили торгову сесію п’ятниці на нових історичних максимумах. Індекс Dow Jones додав того дня 1%. Індекс S&P 500 зріс на 0,9%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс в цей день на 1,1%, як і композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM. Останній, різко розвернувся з траєкторії зниження, і, з сьогоднішнім днем, зростає вже третю торгову сесію поспіль. Варто також зазначити, що на сьогоднішній ранок індекс MSCI EM знаходиться на своєму річному максимумі (по значенням на кінець дня), і, після ранішнього росту на 0,7%, на таку ж саму величину знаходиться вище свого значення річної давнини.

Липневий звіт по праці в США був суттєво сильнішим за очікування, і радикально кращим за провальний травневий. Незважаючи на майже насичення ринку праці, і практично майже повну зайнятість в США, американська економіка в липні додала ще 255 тис. робочих місць. Впливові спекулянти та інші впливові професійні учасники фондового ринку скористались цим приводом, щоб підняти більшість основних фондових індексів. Вони проігнорували той факт, що хороший звіт по праці в США означає істотно вищі шанси на ріст відсоткових ставок в цій країні. Логіка, яка стоїть за цим рухом дуже проста - є дуже хороший привід для росту, а через кілька місяців фондові ринки підуть вниз, і треба поки встигнути витягнути з них якомога більше. Дійсно, привід минулої п’ятниці для росту цін акцій був хороший.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Як вже згадувалось, зростає і індекс MSCI EM. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси, слабко підростуть. Проблема в тому, що європейські фондові індикатори в ході недавнього росту підібрались під свої останні локальні максимуми.

Що стосується місцевого фондового ринку, то, здається, він «має виправити свою помилку». Місцеві трейдери, імовірно, сьогодні звернуть увагу на поведінку зовнішніх ринків, і, імовірно, ціни місцевих українських акцій сьогодні також підростуть.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 августа 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду