Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 15 августа 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 687,85-0,75%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі ще знизився, просівши на 0,5%.  На місячному графіку видно чітку негативну динаміку індексу УБ з 28 липня. Досадно, що індикатор показує негативну динаміку на фоні стабільної поведінки зовнішніх ринків та за відсутності суттєвих негативних макроекономічних новин по Україні, та негативних новин, що стосується окремих емітентів індексної корзини УБ. Більше того, українські акції, представлені на зовнішніх ринках, як, наприклад, Ferrexpo, MHP S.A. (Миронівський хлібопродукт), Kernel та Astarta, за виключенням окремих акцій, в окремі дні, останнім часом підростали. За виключенням «Центренерго», інші індексні акції в минулу п’ятницю за результатами торгів показали негативну динаміку. Обсяги торгів акціями на Українській біржі того дня залишились приблизно на 20% вищими за середньоденні за останні півроку та рік.

Останній день минулого тижня західні фондові індекси завершили зовсім невеликим зниженням. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив минулої п’ятниці 0,15%, а широкий американський фондовий індекс S&P 500 - 0,08%. Обидва індикатори мають дуже сильну кореляцію в останні тижні. Проте, ріст індексу STOXX Europe 600 на фоні його нижчої ринкової оцінки суттєво більший.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці продовжив своє просування наверх, і додав ще 0,3%. Індикатор несподівано різко і помітно підріс за останні півтора тижні від свого локального максимуму. В останні дні цей рух дещо сповільнився.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно зростають. Індекс MSCI EM зранку додає менш, ніж 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси дуже слабко підростуть.

Здається, торгівля, принаймні на західних біржах зараз носить технічний характер. Економічні новини по США в минулу п’ятницю вийшли не дуже хорошими, показуючи певне потенційне сповільнення економічного росту в країні. Ріст роздрібних продажів в США в липні був нульовим, при очікувані економістами зростання у 0,4%. За виключенням авто показник був ще гіршим. Індекс цін промислової продукції в США в липні знизився на 0,4%, при очікуваннях його зростання на 0,1%. Так само гірше очікувань вийшли дані по росту економіки Японії в другому кварталі 2016.

Повертаючись до місцевого українського ринку акцій. Спочатку загальне і важливе принципове зауваження. Якщо незрозуміла причина явища, то складно говорити про прогнозування. Як вже зазначалось вище, негативних економічних новин для місцевого фондового ринку не було, а зниження цін акцій українських за походженням емітентів, представлених на закордонних біржах, принаймні з кінця липня чи близько до цієї дати також не спостерігалось. Тому не візьмемо на себе сміливість робити прогнози на сьогодні, хоча й зазначимо, що технічна картина в індексі УБ, скоріше, вказує на його подальше зниження.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 августа 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Еженедельный обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду