Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 18 августа 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 698,4+0,84%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів піднявся на 0,55% після дуже невпевненого зростання на 0,1% днем раніше. Хоча, відмічаючи цей факт, варто зазначити, що на початку вчорашнього торгової сесії індикатор УБ сильно провалився, і лише о дванадцятій годині після різкого підйому зміг вийти на відмітку нульової зміни. Вже в другій половині дня індекс УБ став мати невеликий приріст по відношенню до свого значення після закриття торгів попереднього дня. Індикатор помітно додав лише о 16-00, за годину до закінчення торгів. Тож, можна сказати це був непростий ріст для індексу УБ.

За результатами торгів, вчора підросли акції «Центренерго», які є єдиними з п’яти індексних акцій, що демонструють позитивну динаміку з кінця липня. Позитивний рух вчора показали і акції Райффайзен банк Аваль – лідери індексних  акцій на останніх великих часових проміжках (півроку та рік), а також акції «Укрнафти». Вчора продовжилось зниження акцій «Мотор Січі», до яких приєднались і акції «Донбасенерго», одного з двох найбільш проблемних індексних цінних паперів останнього півроку та року. Хоча більше зниження цих акцій на фоні їх дуже низьких цін останнім часом перестало бути одним з найбільших.

Обсяги торгів акціями на місцевій біржі вчора були невисокими – половина денних обсягів останніх півроку та року. Хоча, звичайно, щоб скласти повну картину того, що відбувається, і що відбувалось останнім часом на біржі, варто звернутись до динаміки обсягів торгів окремими акціями з урахуванням історичних даних.

Вчора були опубліковані фінансові результати Миронівського хлібопродукту за другий квартал та перше півріччя поточного року.

Фінансові і виробничі результати компанії мають в цілому слабку динаміку, і мало змінюють очікування стосовно результатів за повний 2016 рік, слабо їх покращуючи. Прибутки компанії в другому кварталі 2016 виявились дуже близькими до прибутків в другому кварталі 2015 року при незначному падінні чистого доходу. Фінансові результати за перше півріччя 2016, враховуючи більш слабкі результати першого кварталу, формально погіршились в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що ілюструє Таблиця 1 самої компанії, яка наводиться нижче в оригінальному вигляді та Мал. 1-2. Продовжилось несильне, але системне, збільшення обсягів реалізації м’яса птиці та олії в натуральному вираженні.

Певною несподіванкою стало досить сильне збільшення в другому кварталі 2016 вартості біологічних активів в сегменті «Зерно». Це привело до помітно вищого валового прибутку в порівнянні з очікуваннями. Вартість біологічних активів – це обрахована приведена вартість майбутніх грошових потоків від реалізації стада чи зернових, які знаходяться у стадії вирощування. Імовірно, збільшення вартості біологічних активів в сегменті «Зерно» враховує кращі види на урожай 2016 року.

Має сенс звернути увагу на грошові потоки компанії, і ту обставину, що величина вільного грошового потоку за останні 12 місяців знову стала позитивною - на рівні 80 млн. доларів США, через зменшення потреби у великому  поповненні обігових коштів через девальвацію гривні, Мал. 3.

Негативним є незначне збільшення боргового навантаження компанії на фоні її і без того великого боргу.

Ціна ГДР компанії на Лондонській біржі стабілізувалась приблизно на рівні минулорічної (може трохи вище), Мал. 4. Поточні ринкові коефіцієнти з урахуванням високих ризиків інвестування в Україну і невеликі, і немалі, Мал. 5. Дохідність вільного грошового потоку, як і дивідендна дохідність, знаходиться зараз на рівні 8%. (Для порівняння: у румунських індексних компаній ці поточні показники знаходяться на рівні - 6%).

На основних світових фондових майданчиках вчора ситуація принципово не змінилась, як і фундаментальні чинники, які за цим стоять. На фоні високих цін акцій, фондові індекси США вчора незначно додали. Індекс S&P 500 підріс на 0,2%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора, навпаки, втратив 0,8%, як і днем раніше. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, також вчора знизився, просівши на 0,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси на відкритті непогано зростуть. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додає зранку 0,8%. Позитивний рух ф’ючерсів на європейські фондові індекси та індексу MSCI EM зумовлені підтримкою зі сторони американського ринку акцій.

Що стосується місцевого ринку акцій, то тут сьогодні, імовірно, продовжиться, як люблять казати, боротьба «биків» та «ведмедів», хоча, в даному випадку, це дуже неточне визначення того, що відбувається. Імовірно, продавці сьогодні ще продовжать продавати ті папери, які вони намітили для продажу, а покупці докуповувати. Перші будуть прагнути не опустити ціну, а другі її не підняти, і обидві групи, імовірно, будуть прагнути залишити сьогодні основний фондовий індикатор України в позитивній зоні. Зробити це буде, не так вже й просто, враховуючи реальні дії учасників місцевого ринку акцій, які вирішують свої конкретні задачі. Та, як показав вчорашній день, – це можливо. І, враховуючи вчорашній та позавчорашній позитивний результат на місцевій біржі, здається, це вдасться і сьогодні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 августа 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду