Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 19 августа 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 699,21+0,12%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів зріс ще на 0,9% після росту на 0,55% днем раніше і дуже невпевненого зростання на 0,1% ще за день до вчорашнього. По ходу торгів індикатор додавав значно більше, але під кінець дня поступово втратив завойовані позиції. За виключенням «Мотор Січі» цього четверга зросли в ціні всі інші індексні папери. Більше за інші додала вчора ціна акцій «Донбасенерго» (+2,9%), яка найбільше просіла за результатами торгів середи цього тижня (-1,1%). Обсяги торгів акціями на Української біржі вчора суттєво зросли і майже досягли середньоденних за останні півроку та рік.

Технічно після вчорашнього росту, в сукупності зі зростанням за результатами попередніх двох торгових сесій, в індексі УБ намітилась картина непоганого відскоку після зниження, яке почалось з 28 липня і переривалось тимчасовим ростом протягом трьох торгових сесій 5-ого, 8-ого та 9-ого серпня. Тепер, після логічного відскоку, залишається відкритим питання, куди далі піде індикатор УБ. Чи був останній підйом тимчасовим ростом на зниженні, чи це остаточна середньострокова стабілізація місцевого фондового ринку? В першому випадку зниження цін місцевих акцій в середньому продовжиться. В другому - можливий подальший ціновий ріст на фондовій біржі, скоріше зі сповільненням, або ж початок торгів в діапазоні. Чималу, або ж основну роль, у відповіді на це питання відіграють наміри тих гравців, які нещодавно продавали та докуповували місцеві цінні папери. Якщо вони вже в основному вирішили свої задачі або ж поточні цінові рівні для продовження дій їх вже не влаштовують – це одна справа. Тоді ринок буде більш торгуватись з оглядкою на значення індексу, його динаміку, технічну картину, та в залежності від ситуації на зовнішніх ринках. В іншому випадку – будуть інші мотиви та буде інший малюнок торгів.

Основні західні фондові індекси вчора продовжили свої невиразні рухи. Широкий фондовий індекс S&P 500 підріс на 0,2%, як і днем раніше, відігруючи більш різке зниження цього вівторка. Більш волатильний широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора додав 0,7%, компенсуючи втрати двох попередніх торгових днів, по 0,8% - в сумі 1,6%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, теж вчора підріс на 0,7%, також компенсуючи втрати попереднього дня.

На фондовому ринку США присутні два мотиви, які зумовлюють і будуть зумовлювати найближчим часом торгівлю у дуже вузькому діапазоні. З однієї сторони, ціни акцій настільки високі, що люди не хочуть їх купувати. З іншої – учасники ринку не хочуть і суттєво продавати акції, оскільки немає альтернативних дохідних інструментів для інвестування. Відсоткові ставки на борговому ринку дуже низькі, а ціни боргових цінних паперів скоро підуть вниз. Дуже значимих новин для учасників американського фондового ринку теж зараз немає. Така ситуація зумовлює і рухи на інших ринках. Суміщаючи графіки S&P 500, STOXX Europe 600 та MSCI EM, видно наскільки сильно ці індекси корелюють. При цьому більш низька ринкова оцінка з урахуванням історичного дисконту в індексі MSCI EM разом з ростом цін на сировину зумовила більше зростання цього індикатору в останні тижні.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються, на європейські – мають слабу та змішану динаміку. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських бірж, європейські фондові індекси на відкритті мало зміняться. Індекс MSCI EM втрачає зранку 0,5%.

Як вже констатувалось, сьогодні для місцевого ринку акцій  - визначальний день. Аналізуючи можливі мотиви місцевих гравців зі сторони та не знаючи істинних намірів учасників ринку, ризикнемо припустити, що найближчими часом український ринок акцій спробує перейти в «боковик» - торгуючись в найближчі дні в діапазоні. За такого припущення значна просадка індексу УБ сьогодні малоймовірна, тому що вона могла б спровокувати розпродажі дрібними учасниками ринку. Хоча, певне зниження сьогодні можливе, як і більш спокійне за вчорашнє зростання. Четвертий день росту для відскоку – це, може й, забагато. Проте, щоб закріпити позитивну зупинку в зниженні чи переломити негативний тренд, ще один день росту зовсім би не завадив. Тому шанси на ріст чи зниження індексу Української біржі сьогодні видаються близькими. Звичайно, всі ці припущення є домислами. Вони далеко не позбавлені сенсу чи аргументації, та дійсність може бути і іншою. Така вже природа аналітичних висновків в ситуації невизначеності при браку інформації «з місця». Категоричні висновки без достатньої інформації можна робити лише в ситуації, коли конче необхідні якісь конкретні дії, як часто у випадку торгівлі цінними паперами.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 августа 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду