Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 21 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 803,91+2,59%

Вчора український фондовий індекс УБ додав ще 0,8%. В ціні зросли чотири з п’яти індексних акцій УБ. Найбільше підросла ціна акцій «Укрнафти», яка вчора додала по ціні закриття 3,9%, так само, які і біржовий курс, яких за останню торгову сесію виріс на ту ж величину 3,9%. Ці акції і внесли більшу частину внеску у ріст місцевого фондового індикатору цього вівторка. Акції «Укрнафти» в останні два дні «доганяють» деякі інші індексні папери і скорочують своє відставання від росту індексу УБ в останній період.

Обсяги торгів на Українській біржі вчора дуже суттєво знизились в порівнянні з попередніми торговими сесіями і склали приблизно 70% середньоденних за останні півроку та рік. Технічна картина в індексі УБ за останні півроку та місяць – переконливий ріст з певними значними паузами. Від мінімуму 25 травня 2016 індекс УБ же додав 28%. За останні три місці індикатор зріс на 17%, а за останній місяць – на 13%. Причини цього: доволі спокійна і поки що позитивна ситуація на світових фондових ринках, помітне покращення макроекономічної ситуації в Україні і зменшення ризиків інвесторів та покращення фінансових показників окремих українських емітентів. Справедливості ради, слід зазначити, що зараз індекс УБ знаходиться на 17% нижче свого значення рік назад, у що певний вклад внесли і акції металургійних компаній, які зараз виведені з ринку. Але індикатор Української біржі поступово і системно скорочує це відставання від значення річної давнини.

На закордонних фондових майданчиках вчора спостерігалось затишшя, якщо не сказати штиль. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 в цей день знизився на символічні 0,08%, а  широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще більш символічну величину 0,03%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора зріс на незначну 0,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно зростають. Індекс MSCI EM додає 0,4%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси на відкритті суттєво підростуть.

Основними подіями для світових фінансових ринків сьогодні є результати дводенних засідань по монетарній політиці Комітету по відкритим ринкам ФРС США та Банку Японії.

Засідання по монетарній політиці Банку Японії вже закінчилось. Центробанк Японії залишив монетарну політику в цій країні незмінною, але вказав на те, що він буде прагнути досягти свої цілі підняти інфляцію в країні до цільового значення у 2% і буде вживати для цього в майбутньому всі необхідні кроки.

Рішення Комітету по відкритим ринкам ФРС США стосовно монетарної політики буде оголошено в кінці цього дня. Очікується, що ФРС залишить на цьому засіданні базову ставку в США незмінною, але зробить заяву про те, що ріст ставки відбудеться незабаром, без зазначення конкретного часу. Деякі стратеги по американському фондовому ринку зазначають, що ріст ставки відбудеться в кінці цього року або в перший місяць наступного і це на фоні зависоких цін акцій призведе до негативної корекції фондових індексів США в січні-лютому 2017 десь на 12%, аналогічно тому, як це було цього року.

Таким чином сьогодні на зовнішніх ринках ситуація для місцевого українського ринку сприятлива, і ціни місцевих акцій, скоріше за все, знову підростуть. Тим більше, що як зазначалось вище і не раз в попередніх оглядах для росту місцевого ринку є і свої українські фактори. Однак, трейдерам не слід забувати, що ринок робить паузи, а ріст на Українській біржі має місце вже три торгові сесії підряд. Тож, обережність не завадить.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 сентября 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду