Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 801,81-0,26%

Вчора індекс Української біржі здійснив справжній скачок наверх, додавши відразу 2,6%. Непоганий здобуток. Особливо відзначились акції «Укранфти», які за один день зросли на 10,4% по ціні закриття. При цьому їх біржовий курс виріс за вчорашній день на 11,4%. Обсяги торгів цим папером вчора суттєво перевищили звичайні, характерні середньоденні, для цієї акції за останній період. В останній раз такі обсяги були 28 серпня, коли цей папір додав в ціні теж значних 2,1%. Власне саме акції «Укрнафти» зробили 76% росту індексу УБ або 2,0% з 2,6%. Цінова динаміка в інших індексних паперах УБ була позитивна, але незначна. Наявність невеликої кількості емітентів в індексному кошику, поза всяким сумнівом, радикально впливає на волатильність фондового індикатору, нерідко викривляючи поведінку фондового ринку в цілому. Однак, зрозуміло, що краще мати меншу кількість якісних паперів, ніж більшу сумнівних. Незрозуміло, що власне стало причиною такого великого одноденного зростання ціни акцій «Укранфти». Якихось надзвичайних новин, начебто не було. В останні дні з’явилась інформація про рішення суду стосовно повернення «Укрнафті» 649 млн. грн. від одного з трейдерів та про початок розслідування ГПУ проти Голови фіскальної служби в зв’язку з неподанням народним депутатам інформації стосовно заборгованості «Укрнафти» по рентним платежам в розрізі окремих об’єктів. Двома тижнями раніше Окружний адміністративний суд Києва заборонив Державній службі геології та надр України (Держгеонадра) припиняти дії спеціальних дозволів ПАТ "Укрнафта" на користування надрами. Інформація для компанії позитивна. Однак, наскільки така інформація позитивна для цієї компанії в комплексі з іншими великими проблемними питаннями, а саме ступінь її впливу на показники компанії чи інші чинники, здається, оцінити зараз важко. Хоча, з технічної точки зрозуміло, що ціна акцій «Укранфти» помітно відставала від росту індексу УБ, що чітко видно на графіку. Як видно з графіку ціна акцій компанії «вибудувала вертикаль», стрімко зрісши за кілька днів на 17%, і за ці дні майже догнавши індикатор УБ на тримісячному інтервалі. Закінчуючи з оглядом вчорашньої поведінки фондового ринку України, варто зазначити, що обсяги торгів акціями на Українській біржі в цілому були вчора приблизно в 1,5 рази вищими за середньоденні за останні півроку та рік та значно більшими за обсяги попередньої торгової сесії, а індекс УБ підтвердив свій сильний висхідний тренд.

Для світових фінансових ринків вчора під вечір основним чинником, на який звертали увагу трейдери, стало рішення ФРС залишити базову ставку в США незмінною. При цьому Голова ФРС майже однозначно вказала на те, що базова ставка буде підвищена в США в цьому році, і таке рішення очікується в грудні. Рішення, відверто кажучи, було досить очікуваним. Однак Білл Гросс, відомий керуючий та знаний експерт на ринку облігацій в США, сказав, що він був «шокований цим рішенням і не міг вимовити ні слова». Гросс послався на недавні промови Голови ФРС та її першого заступника в Джексон  Холі, Вайомінг, які прозоро натікали на більш жорстку монетарну політику в США до кінця 2016 року. Також цей відомий менеджер кілька днів назад говорив, що ринок може та імовірно буде здивований більш жорстким рішенням Комітету по відкритим ринкам США у вересні. Однак, здається, тут також слід враховувати фактор президентських виборів в США, які відбудуться 8 листопада. Підвищення ставки майже неминуче послало би фондові індекси вниз, і це вплинуло б на думку виборців при голосуванні. А, звичайно, ФРС прагне цього уникнути.

Таким чином ринки відреагували на рішення ФРС підйомом. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора додав 1,1%. Американський індекс NASDAQ вчора закрився на історичному максимумі. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600, який ще «не застав» рішення ФРС, зріс скромніше – на 0,4%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс цієї середи  на 0,8%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси після вчорашнього росту дещо знижуються. Ф’ючерси на європейські фондові індекси під впливом рішення ФРС зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси суттєво підростуть. Індекс MSCI EM додає 1%. Варто також звернути увагу на те, що ціна нафти також зростає, а це є позитивним фактором для фондових ринків країн, які розвиваються.

На цьому позитивному фоні сьогодні варто очікувати продовження росту локального українського ринку акцій. Однак, не слід забувати і про те, що ріст на Українській біржі має місце вже протягом кількох торгових сесій підряд, а фондові ринки мають за правило робити в рості зупинки. Тож ризики невеликої денної негативної корекції в цьому сенсі поступово наростають і обережність трейдерам не завадить.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 сентября 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду