Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 26 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 829,92+1,93%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс на 1,55%. Місцевий фондовий індикатор провів більшу частину торгової сесії в негативній зоні, і лише близько 16-ої години здійснив справжній похід наверх (точніше від 15-30 до 17-30) і закінчив торги на мажорній ноті. Такий ціновий рух всередині дня непросто передбачити, і тому трейдерам, які орієнтуються на денний перебіг торгів, часом необхідно бути дуже уважними.

Різні індексні папери закінчили минулу п’ятницю дуже по різному. Найбільше додали в ціні акції «Укрнафти», які в останні торгові сесії показують справжні чудеса. Ріст їх ціни минулої п’ятниці склав 11,8% по ціні закриття та 8,9% по біржовому курсу.  До цих індексних паперів додались і акції «Донбасенерго», які підросли того дня на 6,2% - по ціні закриття та на 3,2% - по біржовому курсу. Попередні ж лідери торгів на місцевому фондовому ринку акції Райффайзен банк Аваль та «Центренерго», які за останні три місяці і забезпечили ріст індексу УБ, закрились минулої п’ятниці суттєвим мінусом: відповідно -3,0/-2,4% (з доволі непоганими обсягами) та -2,75/-4,2%. Що стосується індивідуальних акцій минулої п’ятниці теж був доволі незвичний рух і на хороших, як для останнього часу обсягах, що могло поставити в складне становище окремих трейдерів.

Обсяги торгів на Українській біржі останнього дня минулого тижня в цілому, як для останнього часу були досить значними, майже в 2,5 рази перевищивши середні за останні півроку та рік. Технічна ж картина на УБ продовжує вказувати на можливість продовження росту цін місцевих акцій. Після невеликої зупинки минулого четверга та росту минулої п’ятниці, тренд, які і раніше, є переконливо зростаючим.

На відміну від місцевого ринку акцій, який відновлюється після суттєвого падіння кінця минулого та початку цього року, основні світові фондові ринки на фоні високих ринкових оцінок окремих з них, останнім часом проявляють обережність. Саме ринкова оцінка принципово різнить їх від місцевого українського ринку акцій. Якщо оцінка останнього дуже низька в порівнянні принаймні з активами, та й не тільки, оцінка, наприклад, американського ринку знаходиться в діапазоні між «високою» та «дуже високою» - термінологія тут залежить від того, як хто дивиться на вплив дуже низьких відсоткових ставок у світі.

Минулої п’ятниці для світових фондових ринків видався негативний день. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив того дня 0,7%, широкий фондовий індекс США S&P 500 опустився на 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, «скинув» зі свої величини 0,4%. Однак, щоб бути точним, все це відбулось після набагато сильнішого денного росту всіх цих індикаторів в попередню торгову сесію минулого четверга. В цілому ж в останні тижні спостерігається певна стабілізація світових фондових індексів на рівні дещо нижчим за недавні історичні чи недавні локальні максимуми.

Основними подіями, які на наступному тижні будуть впливати на фінансові та фондові ринки зокрема, будуть: перші прямі дебати між основними кандидатами в президенти США (цього понеділка), вихід ряду даних по макроекономічній статистиці з США, яка покаже чи наскільки сильною є американська економіка, неформальна зустріч країн-членів ОПЕК в Алжирі на фоні заяви керівництва Саудівської Аравії про можливість заморозки обсяги видобутку нафти за умови аналогічного кроку зі сторони Ірану. Все це може створити підвищену волатильність на світових фондових ринках на цьому тижні.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Індекс MSCI EM втрачає близько 1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно підуть в мінус. Найбільш імовірна причина такої поведінки є наближення фондових індикаторів минулого четверга до своїх історичних чи недавніх локальних максимумів.

На цьому, в цілому негативному зовнішньому фоні, місцевому українському ринку акцій сьогодні для росту доведеться долати зовнішній негативний вплив. Враховуючи складну поведінку місцевого фондового ринку минулої п’ятниці це робити буде непросто, хоча можливо. Певна просадка на Українські біржі сьогодні видається дещо більш ймовірною, хоча й сценарій продовження росту на фоні позитивних суто внутрішніх факторів, включаючи й технічний, теж можливий. Тож трейдерам необхідно бути готовим до різного перебігу сьогоднішніх торгів на УБ з більш імовірним негативним їх відкриттям.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 сентября 2016
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Еженедельный обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду