Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 27 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 817,37-1,51%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс ще на дуже значимих 1,9% в різкому контрасті з провідними світовими фондовими майданчиками. Провівши більшу частину торгової сесії коло відмітки нульової зміни, місцевий фондовий індикатор, як і попередньої торгової сесії минулої п’ятниці, в той же самий час, а саме - близько 15-30, абсолютно аналогічно здійснив сильний похід наверх. І точно так само, як і в попередню торгову сесію, ріст індексу УБ був забезпечений майже повністю ростом ціни однієї акції, яка вчора ,так само, як і минулої п’ятниці додала неймовірні 9,4% по ціні закриття та 11,4% по біржовому курсу (11,8% та 8,9% за результатами торгів минулої п’ятниці). Все що лишається – подивитись, що буде сьогодні. Однак і те, що вже відбулось – це маленьке чудо. Ціна акції «Укрнафти», яка до цього тривалий час майже не рухалась, за якихось шість торгових сесій зросла на 37-44% в залежності від точки відліку. Більше все ж слід орієнтуватись на значення 44%. Трохи дивно, але хай так і продовжується. Що стосується обсягів торгів цим папером, то в останні торгові сесії вони теж досить значимо, хоча й не радикально підросли (десь може в два-два з половиною рази). Лишається тільки додати, що ріст ціни акцій «Укрнафти» відбувається після її колосального провалу майже вдвічі у відносно короткий проміжок з 9-10 березня до початку квітня 2016 року. Для відновлення статус-кво по відношенню до індексу УБ ціні цієї акції необхідно зрости ще приблизно на 35%. На сьогодні ціна цього паперу на 5% менше значення ціни «Укрнафти» початку березня. Тож є принаймні ще 10% для росту ціни цієї акції, а значить в росту індексу УБ. Причина весіннього провалу ціни акцій «Укрнафти» добре відома. Це розмова про значну податкову заборгованість цієї компанії та можливе її банкрутство.

Всі інші акції індексного кошику Української біржі внесли вчора зовсім незначний внесок в зміну індикатору місцевої фондової біржі. Вчора три з них незначно опустились в ціні; одна - підросла.

На відміну від українського фондового ринку закордонні фондові майданчики торгувались вчора негативно. Всі очікували перших дебатів віч-на-віч між головними кандидатами в президенти США.

Ці дебати кандидатів в президенти США минулого дня, точніше ночі стали головною подією для фінансових ринків. В усякому випадку так було анонсовано на фінансових телеканалах. Перші дебати пройшли у відносно малому форматі. Дебати між кандидатами, поза всяким сумнівом, є дуже значимою політичною подією, яка має суттєвий вплив і на фінансові ринки. Однак, ще півтора місяці до виборів, і при невеликому розриві в рейтингах кандидатів зараз важко прогнозувати, хто переможе. Так само, важко до кінця зрозуміти громадянину поза межами США особливості економічних програм кандидатів, що з цих програм і в якому вигляді буде реалізовано вже вибраним президентом, а також як це вплине на фінансові ринки. Оглядачі говорять, що може мати місце певний негативний короткостроковий вплив перемоги Дональда Трампа. Проте наскільки він буде значимим, усвідомити сторонньому важко. Здається більш зрозумілим поточне ставлення кандидатів до відносин з Україною та Росією, хоча і тут позиція вже обраного президента може різнитись від зроблених заяв та очікувань, особливо враховуючи великий вплив Конгресу, радників, дипломатів та військових, розвідувального співтовариства США, верхівки власної партії та експертів. Засоби масової інформації США назвали Хіларі Клінтон переможницею перших дебатів.

Вчора напередодні дебатів широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив 1,55%, широкий фондовий індекс США S&P 500 опустився на 0,8%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 1,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси суттєво додають. Індекс MSCI EM підростає на 0,7%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно зростуть.

Нам же лишається чекати 15-30, щоб знову побачити ралі на Українські фондовій біржі завдяки акціям «Укрнафти». Якщо ж серйозніше, то трейдерам слід бути обачними. Зовнішній фон сьогодні сприятливий і місцеві акції теж мали б підрости. Та місцевий фондовий ринок може приносити несподіванки: як позитивні, подібні позитивним рухам за минулі торгові сесії, так, часом, і негативні. Більше схиляючись до росту за результатами сьогоднішньої торгової сесії на УБ, як і продовження росту в паперах «Укранфти», не слід забувати і про обережність.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 сентября 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду