Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 28 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 833,12+1,93%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії знизився на суттєвих 1,5% після росту за результатами попередньої торгової сесії на значимих 1,9%. Найбільшої цінової корекції вчора зазначили акції «Укрнафти» (-6,6% по ціні закриття та -4,3% - зміна біржового курсу), які до цього з початку вересня зросли на 44%, відновлюючись після свого весіннього падіння. Знову, як і в дві попередні торгові сесії саме ці індексні папери внесли майже увесь внесок в зміну фондового індикатору місцевої біржі. І знову, як і в минулі дві торгові сесії, початок суттєвої зміни індексу УБ прийшовся на період між 15-ою та 16-ою годиною, лише цього разу з протилежним знаком. До 14-30 індикатор місцевої біржі перебував у негативній зоні зі слабкими змінами, потім різко підріс, перейшовши в плюс і досяг максимуму о 15-00. Потім він почав різко знижуватись, на якийсь час  стабілізувався коло позначки нульової зміни, і несподівано, вже починаючи з 16-15, почав опускатись в «червону зону». От такі «гойдалки» і така непроста для дей-трейдерів історія. Обсяги торгів акціями «Укрнафти», як і в минулі кілька торгових сесій, вчора значно перевищили середньоденні обсяги торгів цими паперами за останні півроку. До цього варто додати, що індикатор УБ, все ще знаходиться на траєкторії (тренді) впевненого середньострокового зростання, а обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора в цілому майже вдвічі перевищили середні за останні півроку та рік. Інші акції, крім «Укрнафти», вчора, як і попередню торгову сесію, закінчили різнонаправленим рухом без значних змін.

Вчора світові фондові ринки несильно підросли. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав менше 0,1%, широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,65%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив день з денним плюсом у 0,6%. Все це відбулось незважаючи на вчорашню значну просадку цін на нафту. До певної міри фондовим ринкам в цей день допоміг вихід непоганої макроекономічної статистики в США, а саме ріст споживчих настроїв в країні більше очікувань і кращий за очікування індекс менеджерів закупівель PMI в сфері послуг.

Сьогодні учасники фінансових ринків вже відкинули аналіз результатів перших публічних дебатів основних кандидатів у президенти США і сконцентрувались в першу чергу на сьогоднішній неформальній зустрічі керівників нафтових компаній країн-експортерів нафти, ОПЕК, в Алжирі та на заявах очільників американського та європейського центробанків. Від зустрічі в Алжирі вже перестали очікувати проривних рішень. Ці очікування базуються на заяві міністру Ірану, який вже встиг повідомити, що прибув в Алжир для консультацій, а не для вироблення конкретних рішень. Міністр енергетики Саудівської Аравії теж зробив заяву, що не очікує від зустрічі в Алжирі рішень по нафті. Так само навряд чи внесуть додаткової великої ясності сьогоднішні заяви глав двох великих центробанків, як і ряду інших керівників ФРС США, виступи яких також очікуються сьогодні. Сьогодні вийде певна макроекономічна статистика по Європі та по США.

На цьому невиразному фоні зранку ф’ючерси на американські індекси несильно знижуються (після більш сильного росту в минулі дні), а ф’ючерси на європейські фондові індекси слабко підростають (після слабкого росту в минулі дні). Індекс MSCI EM незначно просідає втрачаючи близько 0,05%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть.

Що стосується місцевого фондового ринку. Якщо говорити про індекс УБ, то в останні торгові сесії при невеликій, м’яко кажучи, індексній корзині, він рухався під впливом сильного руху ціни акцій одного емітента. Така залежність і погана передбачуваність різких рухів ціни цієї акції на даний час створює ситуацію значної невизначеності стосовно і руху індикатору місцевої біржі. Якщо ж говорити про інші, крім «Укрнафти» індексні папери УБ, то вони в останні дні мало змінювались в ціні. Зовсім трохи просіли ціни акцій бувших лідерів місцевого фондового ринку - «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль. Ціни інших індексних акцій – «Мотор Січ» та «Донбасенерго» зовсім небагато додали. Тож, стосовно індексу зараз краще очікувати будь-яких рухів, в тому числі і різких. По іншим, крім «Укрнафти», акціям слід очікувати незначної цінової динаміки, імовірно, з продовженням невиразних трендів минулих п’яти – десяти торгових сесій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 сентября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду