Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 3 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 813,63+0,43%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі по-справжньому провалився, втративши 2,55% після зниження минулого четверга на 0,2% та шестимісячного підйому до того. Однак, подібний негативний корекційний рух вже був в індексі УБ в минулому місяці, а точніше, в період з 7-ого по 12-е вересня 2016. Тож поки що, негативний рух на місцевій біржі ще ні про що не говорить в сенсі зміни середньострокового позитивного тренду. Якщо ж говорити про останній шестимісячний рух наверх, то в ньому були і більш тривалі паузи, як, наприклад, з середини липня до середини серпня. Індекс УБ при значенні закриття п’ятниці 810 пунктів все ще знаходиться помітно нижче свого характерного значення останніх років у 1000 пунктів. І це не беручи до розрахунку зміни курсу національної валюти, яка має на увазі вище поточне значення місцевого фондового індикатору.

Обсяги торгів минулої п’ятниці були вищими за середньоденні за останні півроку та рік на третину. Помітний негативний результат показали минулої п’ятниці всі п’ять індексних акцій основної місцевої фондової біржі. Найгірший результат показали минулої п’ятниці акції «Укрнафти», які знизились в цей день на 5,6% по ціні закриття (на 5,3% знизився їх біржовий курс) при доволі суттєвих обсягах торгів цими паперами.

Минулої п’ятниці на світових фондових ринках видався змішаний день. Європейські фондові ринки незначно підросли. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав того дня незначних 0,06%. Американські фондові індекси зросли того дня суттєво більше. Широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,8%. Що стосується композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, то він закінчив останній день минулого тижні з мінусом у 1,1%.

Всьому причина такої динаміки цін акцій в Європі та світі минулої п’ятниці зниження американського фондового ринку минулого четверга, коли індекс S&P 500 втратив більш, ніж 0,9%. Американський фондовий ринок в абсолютних координатах, без прив’язки до наднизьких відсоткових ставок, - зараз дорогий.  Його утримують від зниження, перш за все, наступні президентські вибори в США, які відбудуться 8 листопада, дуже низькі відсоткові ставки, та, в набагато меншій мірі, очікування зростання цін на нафту. Тож цей ринок вже не може зростати, а знижуватись йому не дають перераховані фактори. В результаті фондові індекси США коливаються. Не застаючи їх руху в поточний день, фондові індекси інших країн також коливаються, корелюючи з фондовими індексами США і часто повторюючи їх напрямок їх зміни вже наступного торгового дня. Наприклад, індекс MSCI EM, знизився в п’ятницю під впливом зниження на американських фондових ринках минулого четверга і зростає сьогодні зранку на 0,5% в чималій мірі під впливом росту на фондових біржах США в п’ятницю. Хоча, оглядачі, коментуючи ріст фондового ринку США минулої п’ятниці більше посилались на відновлення акцій німецького Deutsche Bank на чутках про урегулювання суперечки з Міністерством Юстиції США за 5,4 млрд. доларів США замість 14 млрд. доларів США пред’явлених претензій до банку. Однак, насправді, якщо подивитись на графік індексу S&P 500, то видно, що вже три місяці основний фондовий індекс США практично нікуди не рухається і коливається в дуже невеликому діапазоні. Ця ситуація сприятлива для відновлення місцевого українського ринку акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси незначно знижуються, на європейські – торгуються змішано з незначною динамікою. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси мало зміняться. Індекс MSCI EM, як вже зазначалось вище, зранку підростає.

Крім новин про Deutsche Bank учасники ринку не сильно виділяють інші новини, які видаються їм менш значними.

На цьому фоні важливим чинником для сьогоднішнього руху місцевого українського ринку акцій виступають внутрішні фактори, перш за все психологічні та технічні. Зовнішній фон, який відіграє немалу роль і з точки зору впливу на ціновий рух на Українській біржі є сьогодні відносно сприятливим. Однак, після значного зниження минулої п’ятниці на місцевому ринку може спостерігатись певна інерція. Можливо дещо стурбовані місцеві учасники фонового ринку продовжать фіксувати прибутки минулого місяця. Виходячи з усього цього більш імовірним видається певне заспокоєння сьогодні місцевого фондового ринку при його слабкій негативній динаміці.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 октября 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду