Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 4 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 832,32+2,3%

Вчора індекс Української біржі зріс на 0,4%. Не спрацював елемент інерції продажів, коли учасники ринку не можуть зупинитись і після тривалого росту, а далі наступного денного великого розпродажу та зниження вони продовжують ще якийсь час продавати, хоча ситуація на зовнішніх ринках змінилась на краще. Тож після зниження на 2,55% минулої п’ятниці вчора індикатор місцевої біржі розвернувся нагору, виявившись наразі досить чутливим до зовнішніх чинників і  чітко послідкувавши в їх фарватері. Індекс УБ минулої п’ятниці знизився разом з індексом композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, коли цей індекс того дня втратив 1,1%, і індекс УБ зріс цього понеділка на згадані 0,4%, в той час, як індекс MSCI EM додав 0,9%. Взагалі індикатор Української біржі завжди непогано корелює з індексом MSCI EM, але в останній  місяць-півтора кореляція ще більше посилилась в сенсі денного слідування УБ за індикатором MSCI EM, див. графіки, Мал. 1-4 (з 2008 року по 3.10.2016 на різних часових проміжках). Взагалі побудова подібних кореляцій досить корисна і для менш, здавалось би пов’язаних величин, як наприклад, ціна на нафту та індекс MSCI EM. Багато венчурних фондів «живе» на зовсім тимчасових кореляціях ще менш фундаментально зв’язаних величин. А що стосується індикаторів УБ та MSCI EM, то тут вже, як кажуть, «сам Бог велів».

Вчора несильно підросли всі індексні акції Української біржі за виключенням акцій «Донбасенерго», які додали 2,3% по ціні закриття. При цьому біржових курс цих паперів вчора знизився (а не зріс!) на незначних 0,1%. Різниця пояснюється лише однією чи двома угодами, які «пройшли» з паперами «Донбасенерго» вже «під завісу» торгів.  Та саме ці угоди були прийняті в розрахунок індексу УБ, і саме акції «Донбасенерго» внесли вчора найбільший внесок в позитивну зміну індексу УБ. Незважаючи на дещо штучний характер росту місцевого фондового індикатору вчора, позитивним є продовження тренду на зростання індексу УБ після невеликої паузи. Обсяги торгів на місцевій біржі в перший день цього тижня значно упали в порівнянні з обсягами у попередні торгові сесії, і вчора склали трохи близько половини середньоденних за останні півроку та рік.

На світових фондових ринках вчора була незначна різнонаправлена динаміка. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав цієї середи 0,1%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,3%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, як вже згадувалось, закінчив день з впевненим плюсом у 0,9%. Підтримку останньому додає ріст цін на нафту на фоні домовленості та майбутньої угоди країн ОПЕК про скорочення видобутку енергоносія. Про суттєву довгостроково підтверджену позитивну кореляцію індексу MSCI EM з ціною нафти вже згадувалось в неявному вигляді вище.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно зростають. Ф’ючерси на європейські фондові індикатори торгуються з незначними змінами і різнонаправлено. Підтримку західним фондовим біржам наразі додають президентські вибори в США, які відбудуться трохи більш, як за місяць, та поки що надмалі відсоткові ставки. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси слабко підростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,2%.

На цьому позитивному зовнішньому фоні сьогодні варто очікувати, скоріше, незначного росту місцевого українського ринку акцій. Місцевий ринок зараз тяжіє до відновлення до рівнів принаймні середини 2015 року, маючи і власне позитивне підґрунтя, і будь-які позитивні новини стимулюють його до середньострокового росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 октября 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду