Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 5 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 828,02-0,52%

Вчора індекс Української біржі додав дуже солідні 2,3%. Таким чином після невеликої паузи 29 вересня – 2-ого жовтня або, ширше по інтервалу, 27 вересня – 3-ого жовтня, як кому до вподоби, місцевий фондовий індикатор відновив свій ріст. До знакової відмітки у 1000 пунктів йому залишилось пройти ще 168 пунктів або, що теж саме, зрости ще на 20%.

Вчора додали в ціні всі п’ять індексних акцій УБ. Більше всього зросли по ціні закриття акції «Укрнафти» та Райффайзен банк Аваль – відповідно на 5,2% та 3,0%. Вони ж і внесли найбільший внесок у вчорашній ріст місцевого фондового індикатору. Обсяги торгів на Українській біржі цього вівторка були вищими за середньоденні за останні півроку та рік відсотків на 20-30%.

Вчора на світових фондових ринках видався змішаний торговий день. Це і не дивно, враховуючи те, що найбільший світовий фондовий ринок США оцінений ринком зараз досить дорого, і за кілька місяців до підвищення базової ставки в США його утримують від зниження переважно наступні президентські вибори в цій країні, які відбудуться трохи більше, ніж за місяць. Тож цей ринок коливається трохи нижче від своїх історичних максимумів, цими своїми коливаннями провокуючи подібні коливання і на інших регіональних ринках.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав вчора  0,8%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,5%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив цей вівторок ростом у 0,4%.  Інші ринки в основному не застали вчорашнього зниження американських фондових індексів, і тому не відчули їх негативного впливу.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси незначно знижуються. Індекс MSCI EM втрачає близько 0,3%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси помітно знизяться.

Фондові ринки наразі не мають багато новин, які можна використати для торгівлі. Основними, крім листопадових виборів в США є, звичайно, перспектива росту відсоткових ставок та сезон корпоративної звітності за третій квартал 2016, який почнеться незабаром. Звітність американських корпорацій непогана сама по собі, обіцяє бути незначно кращою по прибуткам в третьому кварталі в порівнянні другим. Однак її слід відкорегувати на поточні дуже низькі відсоткові ставки, що позитивно для поточних прибутків (і до певної міри на низькі ціни на нафту що, можливо, негативно для поточних прибутків).

Українським учасникам ринку також слід готуватись до публікації звітності українських емітентів за третій квартал 2016. Звітність буде опублікована в двадцятих числах жовтня. На минулому тижні вийшли дані піврічної звітності холдингової компанії «ДТЕК Енерджі» за перше півріччя та компанії «Метінвест» за липень 2016. Піврічна звітність «Метінвесту», якщо взяти суму місячних показників показала радикальне збільшення прибутків компанії до цілком прийнятних величин і відповідно радикальне покращення боргової ситуації компанії. Прибутки «Метінвесту» зросли за рахунок зменшення витрат, яке мало місце ще в 2015 році та збільшення цін на продукцію в другому кварталі 2016 (якщо точніше ще с лютого 2016). Щоправда, дуже значне збільшення величини EBITDA не привело до радикального покращення грошових потоків через принаймні формальне витрачання коштів на збільшення обігових коштів. Що стосується «ДТЕК Енерджі», при незначному зменшенні натуральних обсягів виробництва в першому півріччі 2016 по відношенню до першого півріччя 2015, є значне покращення фінансових результатів період до періоду. Однак це покращення зовсім незначне, якщо порівнювати перший квартал 2016 до другого кварталу 2015 та абсолютно недостатнє, щоб відновити показники компанії періоду 2012-2013 та змінити складну ситуацію з боргом «ДТЕК». Як і в попередні періоди, на компанію тиснуть неплатежі за електроенергію з неконтрольованих урядом України територій (НКТ) та низькі тарифи на електроенергію в доларах США при тому що борг компанії переважно деномінований в твердій валюті. Вільний грошовий потік компанії в першому півріччі 2016 отриманий переважно за рахунок несплати компанією в першому півріччі 2016 відсотків по кредитам та мінімізації капітальних витрат до рівня, необхідного для підтримання обсягів видобутку вугілля.

Звітність холдингових компаній «Метінвест» та «ДТЕК Енерджі», разом зі звітністю НАК «Нафтогаз» (до речі ця компанія розраховує отримати в 2016 році 18 млрд. грн. прибутку в порівнянні з 34 млрд. збитку в минулому році), «Миронівський хлібопродукт» та «Мотор Січ» багато в чому говорять про стан економіки України в цілому та окремих її секторів.

На фоні переважно негативної поведінки зовнішніх ринків сьогодні місцевому українському ринку акцій для росту доведеться долати певний спротив. Важко сказати, яким результатом сьогодні закінчиться зіткнення негативного тиску зовнішніх ринків та прагнення місцевого ринку до зростання-відновлення. Тому трейдерам необхідно бути сьогодні готовими до різного і часом несподіваного перебігу торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 октября 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду