Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 7 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 839,550%

Вчора індекс Української біржі підріс на 1,4% після зниження попереднього дня на незначних 0,5% та росту за результатами торгової сесії цього вівторка на 2,3%. Індекс прямує до проміжної позначки в 1000 пунктів. Він зростає значно сильніше в дні, коли світові ринки ростуть, і нерідко незначно знижується в дні, коли світові ринки показують негативний результат. Проте, в останні місяці ріст місцевого ринку сильніший в дні росту за його зниження в дні негативної корекції та сильніший за ріст зовнішніх ринків.

Це природно, оскільки індекс УБ знаходиться ще помітно нижче його традиційно низького для останніх років значення в 1000 пунктів. Хтось може сказати, що при цьому ціна акцій, наприклад, «Центренерго» в 10,55 грн. зараз перевищує ціну кінця 2014 – початку 2015 року у 7,2-7,5 грн.. Проте варто взяти до уваги той простий, але вирішальний факт, що трейлінговий коефіцієнт EV/EBITDA в доларах США (вартість підприємства, яка дорівнює сумі ринкової капіталізації та чистого боргу поділена на прибуток EBITDA за останні 12 місяців в доларах) зараз складає лише 2,4, при тому, що в період 2014-2015 його мінімальне значення  було  4,8, а було й і 7 і 13 і, навіть, негативне через негативне значення EBITDA. В 2013 році мова йшла про трейлінговий коефіцієнт для цієї компанії EV/EBITDA в кращому випадку 3,3-3,4. А 3,3-3,4 – це було історично мінімальне значення цього ринкового коефіцієнту для «Центренерго», і воно є дуже низьким значенням для компаній електричної генерації. Один випадок? Одна акція? Візьмемо «Мотор Січ». Трейлінговий коефіцієнт для цієї компанії EV/EBITDA  в доларах США зараз дорівнює 0,77. Може й це й не самий історично низький, але ж дуже низький. Єдине, що ринок, тобто його учасники, чекає підтвердження фінансових показників компаній за третій квартал 2016.

Вчора світові фондові ринки мали слабку динаміку. Хтось може сказати, що ринки очікували і очікують чергових даних по ринку праці з США, які мають бути опубліковані сьогодні. Проте, яка має бути динаміка зайнятості в США, коли ринок праці в цій країні близький до стану повної зайнятості? Ви ж не можете найняти більше працівників, ніж в принципі є в країні. Є природне безробіття у 5% серед тих, хто змінює роботу, шукає перше робоче місце, чи, хто погано проявив себе на роботі, і т.п.. Варто ще раз, в котре наголосити на тому факті, що фондові ринки, тобто їх ключові учасники не бажають впливати значимим чином на перебіг президентських перегонів в США, які закінчаться голосуванням через місяць. Навіщо ловити на собі неприємний погляд нового Президента цієї країни.

Учасникам ринку все ж варто звернути на свіжі дані до базовому індексу особистого споживання в США (модифікований індекс базової інфляції зі змінним, або точніше, подвійним споживчим кошиком, що враховує зміну характеру особистого споживання), який, по даним опублікованим вчора, досягнув двадцяти тримісячного максимуму. Ріст цієї ключової міри інфляції для  ФРС суттєво підвищує шанси на ріст відсоткових ставок в недалекому майбутньому.

Таким чином, вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив 0,4%, широкий фондовий індекс США S&P 500 практично не змінився додавши зовсім символічні 0,05%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав мало значимих 0,2%.  Ситуація сприятлива для місцевого фондового ринку, якому є куди рости.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються, як і переважна більшість ф’ючерсів на європейські. Індекс MSCI EM знижується на 0,3%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно знизяться.

На цьому зовнішньому фоні місцевий український фондовий ринок знову може взяти невелику паузу. Поки йому важко сильно зростати без свіжої фінансової звітності за третій квартал 2016 року, яка з’явиться незабаром, і яка, або підтвердить кращі сподівання і посилить їх, або скорегує бачення учасників ринку. Тому, результат сьогоднішніх торгів є поки невизначеним і бачиться з рівною імовірністю, як невеликого росту, так і незначного зниження.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 октября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду