Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 11 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 845,34-1,11%

Цього понеділка місцевий український фондовий ринок знову підріс. Індекс Української біржі закінчив вчорашню торгову сесію зі значимим плюсом у 1,8%.  У великій мірі це відбулось завдяки тому, що місцевий фондовий ринок перейняв вчорашню позитивну ноту зовнішніх фондових ринків. Основні світові фондові індекси закінчили вчорашню торгову сесію позитивно - ростом. Хоча, у місцевого українського фондового ринку є, ще раз вкотре повторимо і підкреслимо, своя власна позитивна тема – відновлення до значень принаймні середини 2015 року мінімум у 1000 пунктів по індексу УБ при досить сприятливих для цього фундаментальних чинниках – дуже низьких ринкових коефіцієнтах місцевих емітентів при зростанні їх фінансових показників. Тому, при практично незмінних в найближчій середньостроковій перспективі зовнішніх фондових індексах, місцевий фондовий ринок зростає і буде зростати, звичайно, до певної межі. Фундаментальні чинники є основоположними для розуміння диспозиції фондових ринків в їх середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Вчора зросли чотири з п’яти індексних акцій УБ. Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора знову перевищили середньоденні за останні півроку та рік. Перевищення склало 35-50%.

Як вже згадувалось, зовнішні ринки вчора несильно підросли за відсутності помітного руху на найближчому середньостроковому інтервалі. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав першого дня цього тижня 0,7%, широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив вчорашній торговий день з плюсом у 0,4%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються. Індекс MSCI EM втрачає майже 0,9%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси незначно знизяться.

Аналітики та учасники ринку коментуючи вчорашні події на ринку, згадували ріст нафтових котирувань на фоні обіцянок знизити видобуток нафти, та більшу ясність у президентських виборів в США.

Хоча, по великому рахунку, на ринок зараз впливає інший не згаданий сильно стабілізуючий фактор майбутніх президентських виборів і не бажання «рухати» ринок в будь-яку сторону до цих виборів. Через кілька місяців на ринки розвинутих країн матимуть негативний вплив два чинника: ріст відсоткових ставок в кінці цього року і перспектива їх повільного наступного зростання та висока оцінка фондового ринку США. Позитивним чинником для ринків країн, які розвиваються, і який буде принаймні або навіть з надлишком компенсувати ріст відсоткових ставок і їх негативний вплив буде ріст цін на нафту та інші види сировини, які поміж іншими суттєво покращать як макроекономічні показники окремих країн, так і фінансові показники окремих компаній цих країн. Як вже згадувалось в цьому огляді, середньострокову диспозицію на фондових ринках (тим більше довгострокову перспективу) визначають саме фундаментальні чинники і ніяк не інше. Вже коли мова йде про денні коливання чи іноді тижневі та зрідка місячні – це інше. Там інші чинники, які тимчасово дещо зсувають ринки від рівноважних фундаментальних значень.

На цьому, в цілому, сьогодні негативному зовнішньому фоні, поки дані українських емітентів за третій квартал не підтвердять чи посилять їх фінансові позитивні показники (а для цього досить лише підтвердження – показники і так відносно сильні за останні квартали для поточного стану ринку) сьогодні можна очікувати зовсім незначної негативної корекції місцевого українського фондового  ринку. Слід не забувати – місцевий фондовий ринок знаходиться в стані сильного середньострокового зростання – відновлення. Тож, якщо корекція буде – вона буде незначною. Ріст також може бути. Хоча сценарій дуже слабкої негативної корекції під впливом зовнішнього фактору (при тимчасово позитивних результатах в середині торгової сесії) сьогодні бачиться, як дещо більш імовірний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 октября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду