Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 12 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 840,76-0,54%

Вчора місцевий український фондовий ринок пішов донизу, вкупі зі світовими фондовими ринками. Саме їх вплив на місцевий ринок акцій вчора був вирішальним. Тож зниження цін акцій місцевих українських емітентів не має дивувати. Індекс Української біржі вчора знизився на 1,1% після росту попередньої торгової сесії на 1,8%. Вчора втратили в ціні чотири з п’яти індексних паперів УБ, а один, а саме акції «Мотор Січі» закінчили торгову сесію нульовою зміною. Технічна картина в індексі Української біржі залишились позитивною, незважаючи на вчорашнє зниження. Хоча, характер просадки американського фондового ринку вчора дещо насторожує, про що далі.

Обсяг торгів акціями на Українській біржі вчора помітно підріс в порівнянні з попередніми торговими сесіями і був на рівні трохи вище подвоєного середньоденного обсягу торгів за останні півроку та рік, в той час, як обсяги в останні торгові сесії десь в 1,35-1,5 разів перевищували середньоденні за останній значимий період.

Ах як зараз не вистачає фінансових даних за третій квартал 2016 місцевих емітентів, які, можливо, дали б додатковий поштовх для росту місцевого ринку акцій. Вони також імовірно дещо змінять і напрямок руху цін акцій окремих емітентів по відношенню одна до іншої. Але ця звітність буде через два тижні.

Що стосується закордонних фондових ринків. Як вже згадувалось, американський ринок акцій показав вчора доволі негативний результат. Питання навіть не в тому, що зниження основного фондового індексу США, S&P 500, склало цього вівторка помітних 1,2%. Проблема більше полягає в тому, що після цього зниження широкий фондовий індикатор США практично «вивалився» вниз за свій останній торговий діапазон, якщо не брати найнижчих його значень 13 та 14 вересня. Останні були у 2126 та 2127 пунктів по індексу S&P 500, що на 0,5% нижче значення вчорашнього закриття - 2137 пункти. Індекс S&P 500 вчора опустився нижче середньоденної за останні 100 торговий сесій, що теж насторожує. Це не біда та все ж. Складається враження, що занадто дорогий фондовий  ринок США (P/E по форвардним наперед 12 міс. операційним чистим прибуткам по індексу – до списань зараз близько 17 крат, що, відверто скажемо, зовсім немало) на фоні наступного зростання базової ставки в цій країні, а за нею і інших відсоткових ставок готується до зниження. І коли новини з американського фондового ринку на фоні інших новин менше впливають на результати президентських перегонів в Америці та рейтингів кандидатів в президенти, місцеві учасники ринку акцій прагнуть дещо понизити свій ринок, щоб наступне падіння (найімовірніше в січні-лютому 2017) було не таким сильним. Можливо, це суто суб’єктивне враження, але яке воно вже є. Питання в тому, що і фондовий ринок США сам по собі, і зростання відсоткових ставок впливають і на інші фондові ринки, як і світові фінансові ринки в цілому, включаючи і відсоткові ставки поза межами США.

Інші закордонні ринки не застали вчорашнього помітного зниження на фондовому ринку США і вчорашня негативна динаміка на багатьох з них була набагато спокійнішою. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився вчора на 0,5% після росту попередньої торгової сесії на 0,7%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив вчорашній торговий день з мінусом у 1,4% після росту в попередній торговий день на 0,4%. Однак цей індикатор дуже сильно додав практично з січня 2016 і, в тому числі і у серпні цього року на відміну від індексів S&P 500 та STOXX Europe 600. Хоча, якщо брати індекс S&P 500, то після просадки в січні-лютому 2016, він теж непогано виріс, вийшовши на новий історичний максимум.

Вчора в США офіційно розпочався сезон звітності за третій квартал 2016 року. Звіт виробника алюмінію Alcoa, який розпочинає «сезон» звітності вийшов помітно слабшим за очікування аналітиків і по прибуткам на акцію і по доходам. Вчора вийшов і звіт набагато менш значимого постачальника будівельних матеріалів Fastenal, який також був гіршим за очікування. Відверто кажучи, складається враження, що аналітики завищили прибутки американських корпорацій в наступні квартали, що з поточним високим мультиплікатором віщує певні складнощі на ринках в 2017.

Сьогодні зранку  ф’ючерси на американські індекси після вчорашнього зниження дещо підростають, так само, як і ф’ючерси на більшість європейських.  Незважаючи на це згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси знову майже не зміняться. Індекс MSCI EM втрачає незначних 0,3%.

Сьогодні динаміка на місцевому ринку акцій дуже багато буде залежати від перебігу торгів на світових фондових майданчиках. Вочевидь після вчорашньої негативної динаміки на фондовому ринку США, американський фондовий ринок дуже імовірно спробує відіграти (принаймні частково) вчорашні втрати. Якщо місцевий фондовий ринок застане цей розворот, то результат торгів в кінці торгової сесії для нього буде досить позитивним. За відсутності новин, точніше до виходу звітності місцевих емітентів за третій квартал 2016 місцевий ринок акцій зараз орієнтується більше на зовнішні ринки. Та все ж обережність не завадить трейдерам необхідно бути готовими і до слабо негативного початку торгів в Україні і до слабо позитивного і, можливо, підкреслимо, тільки можливого, раптового росту і виходу в сильний плюс наприкінці торгів в Україні. Але необхідно бути обережними, більше, ніж зазвичай. Перебіг торгів сьогодні може бути доволі несподіваним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 октября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду