Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 841,3+0,06%

Як і слід було чекати американський фондовий ринок вчора після зниження цього вівторка дещо підріс. Однак, цей ріст був зовсім невиразним і місцевий український ринок його практично не застав. Тому не дивно, що індекс Української біржі вчора знизився ще на 0,5% після дуже переконливого піврічного росту, сильного росту до позавчорашнього дня і зниження позавчора (на 1,1%) та вчора на зазначені 0,5%. Вчора, як і позавчора, втратили в ціні чотири з п’яти індексних паперів УБ, крім акцій «Мотор Січі», які закінчили вже другу торгову сесію нульовою зміною. Обсяги торгів акціями на УБ вчора були на рівні середньоденних за останні півроку та рік, може, незначно вище.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився на 0,5%, широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив вчорашній торговий день втратою у 0,3%.

З фундаментальних новин. Експорт з Китаю у вересні 2016 впав на «шокуючих», як пишуть оглядачі, 10% в доларах США в порівнянні з даними за вересень 2015 минулого року. Хоча фондові індекси цієї країни сьогодні мало змінились після цієї новини. Опублікований вчора протокол минулого засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США підтвердив велику можливість підвищення відсоткових ставок в США починаючи з 14 грудня 2016. Комітет вважає, що затримання з підвищенням базової ставки в країні може викликати необхідність більш швидкого зростання відсоткових ставок в майбутньому, що може спровокувати або посилити рецесію в Америці. Дохідність десятирічних облігацій США зросла вже до 1,78%. Трейдери США також були вчора обережними, напередодні публікації в цю п’ятницю перших даних по прибутках банкам США за третій квартал 2016. Через низькі відсоткові ставки, західним банкам непросто мати зараз хороші фінансові результати. Добре позитивні результати банків теж є, як показав другий квартал 2016.

Хоча Джім Польсон, стратег по акціям провідного американського банку Wells Fargo, який правильно вгадав пік цін американських акцій  в середині цього року, і зараз говорить («після своїх довгих роздумів» - цитата), про наступне зростання на фондовому ринку США, в значне зростання цього ринку поки віриться з певними складнощами. Всьому причина високі ціни акцій на цьому ринку і наступний ріст відсоткових ставок, як пікові значення прибутків американських корпорацій. Однак – і це досить важливо перед самими президентськими виборами 8 листопада 2016 за тиждень-два не дуже великий, але виразний ріст фондового ринку цього країни цілком можливий, як і його ріст в самому кінці цього року (перед можливим наступним зниженням цього ринку на 10-12% на початку 2017). Поточна просадка цього ринку дає такі можливості. Оскільки, інші фондові ринки дуже часто повторюють рух на фондовому ринку США, місцевим українським трейдерам слід мати це на увазі.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові ринки помітно втрачають. Трохи менший мінус, але також негативний результат показують ф’ючерси на європейські фондові індекси. Індекс MSCI EM втрачає 0,9%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дещо знизяться. І все ж, якщо подумати, то зараз, імовірно вибудовується база для росту фондових ринків на початку листопада та в кінці цього року.

Сьогодні більш можливим є негативний результат і на місцевому українському ринку акцій. Всьому причина зовнішній фактор за відсутності поки звітності місцевих емітентів за третій квартал 2016. Однак, фондовий ринок характеризується часом непередбачуваним перебігом подій. Тому, хто знає, а раптом місцевий ринок сьогодні і підросте.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 октября 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду