Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 18 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 843,45+0,47%

Цього понеділка індекс Української біржі знизився на незначні 0,2%.  Торги на УБ першого дня цього тижня були практично такими ж невиразними, як і в минулий четвер, з мізерними, навіть як для останнього часу, обсягами і слабкою динамікою. Обсяги торгів незначно підросли в порівнянні з попередньою торговою сесією, але залишились на рівні в рази нижчі за середньоденні за останні півроку та рік (десь в 4-4,5 рази). Зміна цін індексних акцій вчора в абсолютному вираженні не перевищила 1%, а, якщо ще точніше, то у чотирьох з п’яти індексних паперів була меншою за 0,5%. Технічна картина в індексі УБ наразі – пауза після сильного росту.

Основною причиною вчорашньої слабкої динаміки місцевих акцій була несильна і переважно негативна вчорашня динаміка зовнішніх ринків за відсутності свіжих фінансових даних місцевих емітентів. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора просів ще на 0,3%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився на 0,7% після росту за результатами  попередньої торгової сесії на 1,3%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора втратив 0,25%.

Сьогодні картина виглядає оптимістичніше. Ф’ючерси на американські фондові індекси помітно додають. Додають також і ф’ючерси на європейські фондові індекси. В помітному плюсі і індекс MSCI EM, який зранку зростає майже на 0,8%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси помітно зростуть.

Якщо говорити про причини сьогоднішнього росту зовнішніх ринків неупереджено, то за цим імовірно, перш за все, стоїть технічний фактор: зниження світових ринків акцій в попередні торгові сесії та досягнення ними певного локального «дна». Якщо говорити про фундаментальний фактор, який рухає сьогодні ринок акцій уверх то учасники світових фондових ринків кажуть про ріст цін на нафту. Однак, і тут, варто зазначати, мова йде, скоріше про те, що ціна енергоносія досягла, після вчорашнього зниження, певного локального мінімуму від якого сьогодні технічного відштовхнулась уверх. Тобто, мова йде не стільки про фундаментальний вплив, як про кореляцію. Дані Міжнародного інституту фінансів показали слабкий приток портфельних інвестицій в країни, які розвиваються, що додало нервозності ринкам, а опубліковані квартальні прибутки корпорацій в Азії за третій квартал 2016 і прогнози самих корпорацій на наступні квартали в секторі телекомунікацій та нерухомості виявились відносно слабкими. В США переважна більшість учасників ринку акцій з острахом очікують росту базової ставки в країні в грудні цього року і з нетерпінням чекають на підтвердження прогнозів по росту прибутків корпорацій в наступні періоди. Що стосується прибутків корпорацій США в третьому кварталі 2016 року, які вже опубліковані, то вони поки суттєво кращі за невисокі прогнози, невисокі, мається на увазі, в сенсі їх росту по відношенню до попередніх періодів. А так прибутки чималі і знаходяться близько до пікових значень.

Тим не менш помітний локальний ріст фондових ринків є ростом, і цей сьогодні буде позитивно впливати на місцевий український ринок акцій.  Було б непогано побачити хорошу фінансову звітність українських емітентів за третій квартал 2016 року, але для цього поки зарано. Поки «Украгазбанк» опублікував фінансовий результат за третій квартал 2016 року, і він є позитивним і набагато кращим, ніж за аналогічний період минулого року.

На фоні сьогоднішнього росту зовнішніх ринків і під його впливом можна (що  здається суттєво більш імовірним) очікувати сьогодні і росту місцевого українського ринку акцій. Хоча, звичайно, буває всяке.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 октября 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду