Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 19 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 838,81-0,55%

Вчора індекс Української біржі додав 0,5% після зниження на незначні 0,2% за результатами попередньої торгової сесії.  Три з п’яти індексних акцій УБ вчора зросли; дві – знизились. Абсолютна зміна цін в жодному з паперів, як і в минулу торгову сесію не дотягла навіть до 0,8%. Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора зросли вдвоє в порівнянні з обсягами попередньої торгової сесії, але були приблизно в два рази меншими за середньоденні за останні півроку та рік. Іншими словами, вчорашні торги на основній місцевій фондовій біржі пройшли дуже спокійно, закінчившись на слабо позитивній ноті. Всьому причина – поки що очікування фінансових результатів емітентів, представлених на УБ, за третій квартал 2016, вичерпання торгових ідей, які слідували з фінансових результатів місцевих емітентів за другий квартал 2016, та доволі спокійні в середньому торги на зовнішніх ринках. Так само і вчорашній ріст на місцевому ринку мав за основну причину вчорашнє зростання зовнішніх ринків, яке заповнило вакуум торгових ідей.

Вчора основні світові фондові індекси, як вже задувалось, підросли. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора додав 0,6%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 зріс на 1,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора також додав сильні 1,5%.

Найімовірнішім фактором вчорашнього росту зовнішніх ринків був технічний – їх нетривале, але помітне зниження до вчорашнього дня з локальних максимумів і досягнення певного «локального дна».

Сьогодні зранку ріст на зовнішніх ринках продовжується, хоча й менш переконливо. Індекс MSCI EM зранку додає 0,3%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси переважно слабко додають. Ф’ючерси на американські фондові індекси теж дуже слабо зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться.

З фундаментальних новин. Валовий внутрішній продукт Китаю згідно з опублікованими сьогодні ранком даними зріс в третьому кварталі 2016 року на 6,7% у відповідно до поставленої керівництвом цієї країни цілі. Проблемою, що турбує інвесторів по Китаю залишається завеликий ріст виданих кредитів в країні, який позитивно впливає на ріст ВВП, але може привести до фінансової нестабільності в Китаї та перегрітий сектор нерухомості.

Продовжується публікація корпоративної звітності в США, Європі та Азії за третій квартал 2016. Корпоративні прибутки в США, згідно з консенсус-прогнозом, в третьому кварталі 2016 можуть дещо знизитись в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що вже буде п’ятий квартал поспіль. Але це зменшення для індексу S&P 500 очікується в діапазоні 0,4%, і фактичний результат легко може виявитись позитивним. До речі самі прибутки доволі сильні. Особливо високою є рентабельність, в тому числі і за рахунок низьких відсоткових ставок. Перехід до росту прибутків по індексу S&P 500 в третьому кварталі може послугувати тимчасовою підставою для невеликого росту цін акцій в США. Що більш насторожує в корпоративних прибутках Америки, то це занадто сильні прогнози на наступні чотири квартали, і при цьому форвардний мультиплікатор по цим очікуваним прибуткам (чистим операційним до списань гудвілу та інших списань) 16,7 крат – величина, яку давно вже не бачили. Динаміка фактичних прибутків та прогнозів чистих операційних прибутків до списань) по індексу S&P 500 з 1995 року у відсотках їх річної зміни наведена нижче на Мал. 1; прогнозних на рік вперед і фактичних, отриманих, в абсолютному вираженні в період 1995-2017 на Мал. 2. Форвардний P/E індексу S&P 500 та деяких секторів цього індексу з 1997 року представлений на Мал. 3.

На цьому в цілому не досить виразному зовнішньому фоні та поки за відсутності, чи, правильніше сказати, за кілька днів до публікації квартальної звітності українських емітентів за третій квартал 2016, сьогодні можна очікувати продовження в’ялих торгів на Українській біржі. Ринок поки не має сильних драйверів для зміни цін акцій, а його місцеві учасники з настороженістю чекають чергової звітності місцевих емітентів. Тому, результат сьогоднішніх торгів на УБ майже з рівною імовірністю може бути в будь-яку сторону, без великої динаміки.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 октября 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду