Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 25 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 837,3+3,01%

Вчора індекс Української біржі по справжньому провалився, втративши майже 2%. Практично весь негативний рух на місцевій біржі припав на останню годину торгів. Цікаво, що більшу частину вчорашньої торгової сесії місцевий фондовий індикатор провів на «позитивній території», не сильно зростаючи. Більшу частину внеску в зниження індексу Української біржі вчора внесли вчора акції «Укрнафти», які за результатами торгів втратили 5,7%. Проте також суттєво негативною динамікою серед індексних акцій вчора відзначились і акції «Райффайзен банк Аваль», які знизились майже на 2% та акції «Центренерго», які втратили 1,5%. Відверто кажучи, важко зазначити фундаментальні причини такого зниження, яке скоріше за все, відбулось через розпродажі паперів одним чи кількома впливовими учасниками ринку або ж більшою кількістю більш дрібних учасників. Зовнішні ринки торгувались вчора переважно позитивно, особливо, що стосується країн, які розвиваються.

Сьогодні зранку з’явилась інформація про фінансові результати «Мотор Січі» за 9 міс. 2016 року і, відповідно, третій квартал поточного року.  Результати компанії вийшли не вражаючими, але абсолютно в лінії з результатами за два попередні квартали – практично на рівні середніх за перший та другий квартал 2016. Формально компанія помітно знизила виручку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Якщо точніше на 28%. На 38-45% знизилась величина EBITDA (в залежності від того брати квартальну величину чи середню від дуже волатильної за кілька кварталів – та майже на 30% знизилась величина чистого прибутку, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2015. Графічно квартальні та трейлінгові результати за останні 12 міс. з 2005 року представлені на Мал 1 та Мал 2. Однак, аналізуючи прибутки компанії слід особливо відзначити і той факт, що з високою імовірністю формальні результати 2015 року по прибуткам були зависокими через значні запаси у компанії та зміну курсу національної валюти. Тож слід більше орієнтуватись на звіт про рух грошових коштів, де різниця мала б бути істотно меншою. Але насправді, різниця у компанії позитивна і чистий рух коштів від операційної діяльності за 9 міс. 2016 року набагато більший, ніж за аналогічний період 2015 року. Він, згідно звіту, склав 1509 млн. грн. за 9 міс. 2016 року в порівнянні зі 847 млн. за перші 9 міс. 2015 року. Звичайно, до цього має додаватись аналіз зміни обігових коштів, а якщо проводити і більш повний аналіз, то і аналіз динаміки боргу, чи, точніше, чистого боргу (тому що виріс як і борг компанії, так і на значну суму збільшилась сума грошових коштів і фінансових інвестицій компанії).

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 практично не змінився по величині. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора підріс майже на 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в перший день цього тижня додав майже на 0,8%.

Зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають. Індекс MSCI EM майже не змінюється. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дуже слабко підростуть.

Технічна картина наразі в індексі УБ досить негативна. Зрозуміло, що в якийсь з наступних днів, може і сьогодні, буде різкий відскік цін місцевих акцій наверх. Однак, місцевим учасникам ринку варто проявляти дуже велику обережність роблячи ставки на рух в будь-яку сторону – ситуація зараз може дуже швидко змінюватись.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 октября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду